Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
13:48 Karabük’te uyuşturucu operasyon: 2 gözaltı13:48 Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: “Uyku apnesi tanısı konan kişilerin ehli...13:47 Kazada ağır yaralanan genç 14 gün sonra hayatını kaybetti13:46 Akbank, geliştirdiği ‘büyük dil modeli’ ile müşterilerine hizmet verecek13:46 Tavandaki lambaları düzeltirken elektrik akımına kapılarak 4 metreden düştü...13:46 Başkan Köksal Üniversite öğrencileri ile buluştu13:46 Yargıtay Başkanlığı seçiminde 25. turda da sonuç çıkmadı13:45 Kahreden kaza kamerada: Baba öldü, 9 yaşındaki kızı ağır yaralı13:43 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda 177 kilometrelik Bodrum - Kuşada...13:43 Kardeşi ve işçisi silahlı saldırıda öldürülen adam: “Planlanmış, alçakça ya...13:42 GTO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı13:39 Beyaz eşya satışları Mart ayında yüzde 24 arttı13:37 Freni tutmayan kamyonet devrilip paramparça oldu, yaralı sürücü hastaneye k...13:36 CHP Lideri Özel, Çorlu Tren Kazası davasından sonra açıklamalarda bulundu13:35 Bursa’da FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına darbe 4 kişi gözaltına alındı13:34 İspir’de iki grup arasında bıçaklı ve sopalı kavga13:34 Aziziye Belediyesi; “Sevimli dostlarımızla dost bir kurumuz”13:33 Başkan Şahin veteriner hekimlerin önemine dikkat çekti13:33 GAÜN Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği lisans programı mesleki yeterlili...13:31 ERÜ’de Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması’nda...
23 Nisan
Ekonomi 11 Aralık 2017 - 13:23 Yorum: 0

İş çevresi, milletvekilleriyle ‘taşeron’ işçileri konuştu

Diyarbakır'da iş insanları, AK Parti Milletvekilleri Ebubekir Bal ve Galip Ensarioğlu ile bir araya geldikleri toplantıda, taşeron işçileri ve taşeron şirketleri...

İş çevresi, milletvekilleriyle ‘taşeron’ işçileri konuştu

Diyarbakır'da iş insanları, AK Parti Milletvekilleri Ebubekir Bal ve Galip Ensarioğlu ile bir araya geldikleri toplantıda, taşeron işçileri ve taşeron şirketleri konuştu.

Doğu ve Güneydoğu İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGUNSİFED), Diyarbakır İşkadınları Derneği (DİKAD) ve Temizlik ve Sosyal Hizmet İşverenleri Derneği (TES-DER) başkan ve yöneticileri, taşeron işçiler ve şirketlerle ilgili fikir alışverişinde bulunmak amacıyla AK Parti Milletvekilleri Ebubekir Bal ve Galip Ensarioğlu ile bir araya geldi. Toplantıda, iş odaklı sivil toplum kuruluşlarının taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla birlikte taşeron şirketlerinin karşılaşacağı sorunlarla ilgili hazırladıkları rapor milletvekillerine sunuldu. Raporda, yapılacak düzenlemeyle şirketlerin mağduriyet yaşayabileceğine dikkat çekildi.

5 maddelik raporda, şunlar kaydedildi:

"Öncelikli önerimiz, yapılmış ve yapılacak olan ihalelerin sonuçlandırılması ve şirketler açısından bir yol haritasının belirlenmesi amacı ile 3 yılık bir geçiş sürecinin öngörülmesi. İmzalanan sözleşme gereği temin edilmiş olan makine ve ekipmanın, sözleşmenin bitiminde ilgili kamu kurumu tarafından piyasa rayiç fiyatları esas alınarak, satın alınması. Devirden kaynaklı, şirket marka ve iş bitirme değerleri sıfıra ineceğinden, bu mağduriyetlerinin önlenebilmesi ve ticarete devamının sağlanması için, iş bitirmelerin tüm kamu kurumlarının diğer ihalelerinde kullanılmasının sağlanması. Sektörde faaliyet göstermekte olan şirketlerin banka ve kamu kurumlarına olan borçlarının faizsiz olarak makul bir süre için ertelenmesi ve teşvik için bu şirketlere, kısmen geri ödemesiz mali desteğin sağlanması. Şirketlerin, haksız yere daha da mağdur edilmemesi için, devri yapılacak olan personelin geçmişe dönük olan ve şirketlere ödenmeyen kıdem ile diğer işçilik alacaklarının ve bu kapsamda devam eden davalarda, şirketlerin taraf olmaktan çıkarılmasının sağlanması."

İş çevresi, milletvekilleriyle ‘taşeron’ işçileri konuştu

İş çevresi, milletvekilleriyle ‘taşeron’ işçileri konuştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber