Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 28 Temmuz 2016 - 15:24 Yorum: 0

"İş dünyası üretmeye devam edecek"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Başkanı Ahmet Öztürk, iş adamları olarak geleceğe umutla baktıklarını ifade etti.

'İş dünyası üretmeye devam edecek'

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Başkanı Ahmet Öztürk, iş adamları olarak geleceğe umutla baktıklarını ifade etti. Öztürk hain girişimin çökertilmesinin orta ve uzun vadede ülke ekonomisine olumlu yansımaları olacağını belirterek, "İş dünyası olarak üretmeye ve demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğiz" dedi.

MÜSİAD Manisa Başkanı Ahmet Öztürk şube binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında iş dünyası olarak hükümete olan desteklerini açıkladı.

"Ülkemiz 15 Temmuz Cuma gecesi önce karanlığı, ortaya konan büyük inanç ile de aydınlığı yaşadı" diyerek konuşmasına başlayan Öztürk, "Artık 15 Temmuz öznesi millet olan demokrasinin kazandığı bir gündür. Bugün yalnızca Türkiye'nin değil dünyanın tarihine geçecek milli irade günüdür. Ülkemizin büyük demokrasi yürüyüşüne yönelik 15 Temmuz saldırısında millet ile iradesi arasındaki köprüye atılan her bomba, sıkılan her kurşun aslında bunu yapanların karanlık planlarının aydınlığa çıkmasını sağladı" dedi.

"Ülke ekonomisine olumlu yansıyacak"

Hükümete olan desteklerini dile getiren ve hain girişim sonucu alınan tedbirlerin orta ve uzun vadede ekonomiye olumlu yansıyacağını ifade eden Öztürk şunları söyledi:

Ülkemizdeki iş dünyasının temsilcileri olarak demokrasimizin derinleşmesi ve ekonomimizin güçlenmesinin sivil bir yönetimle olduğunun bilinciyle demokrasi dışı güçlerin müdahalelerinin en başta ekonomimize büyük zarar vereceğini, tüm birikimlerimizi heba edeceğini biliyoruz. Seçilmiş hükümeti yıkmaya yönelik teşebbüsler demokrasimizi ve ekonomimizi katledecektir. Anti demokratik her türlü girişimin karşısında kararlılıkla duruyoruz. Darbecileri lanetliyor, hükümetimizi destekliyor ve milletimizin iradesinden başka hiçbir irade tanımıyoruz. Bu hain girişimin çökertilmesinin orta ve uzun vadede ülkemiz ekonomisine olumlu yansımaları olacağı kanaatindeyiz. Çünkü iş dünyası, huzur, güven ve istikrar ister. Yaşananlar tüm bu bileşenleri perçinlemiştir. İstikrarın sadece hükümetle olmayacağını söyleyenlere, siyasi risk olduğunu söyleyenlere, her görüşten millete, milletin istikrarı cevap vermiştir. Alınan OHAL kararının da ekonomimize ve özgürlüklere zarar vermeyeceğini ümit ediyoruz."

"Üreterek ekonomimizi büyütmeye devam edeceğiz"

Türkiye'nin artık her yönüyle güçlü bir ülke olduğuna dikkat çeken Öztürk, "Güçlü millet iradesi her türlü zorlukla baş edebileceğimizi, ülkemizin uluslar arası arenada da siyasi ve ekonomik gücünün kat ve kat artacağını ortaya koymuştur. Başbakanımızın açıklamalarında söylediği gibi ekonomimizin temelleri sağlamdır ve hükümetimiz ile Merkez Bankası ve ilgili kuruluşlar da gereken tedbiri almıştır. Türkiye global krizlere karşı ayakta durmayı başaran G-20 üyesi ve AB adayı, serbest piyasa ekonomisini, çok partili siyasi hayatı içselleştirmiş güçlü bir ülkedir. İlk refleks olarak olumsuz etkiler hissetsek de ülkemizin güçlü imajı kısa sürede hem iç pazarda hem dış pazarlardaki olumsuzlukları bertaraf edecektir. Keza kamuoyunun da izlediği gibi bütün piyasalar süratle normal seyrine ulaşmıştır. Bundan sonra da bizler daha çok çalışacak ve üreterek ekonomimizi büyütmeye devam edeceğiz." dedi.

İş adamları olarak üretmeye ve demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceklerini kaydeden Öztürk açıklamasını şöyle tamamladı:

Paralel terör örgütü darbecilerinin hukukla yüzleşme ve milletin derin hafızasında mahkum olma zamanıdır. Bu ihanet tezgahını tasarlayan hainlerin hukuk çerçevesinde yargılanarak en ağır ve caydırıcı cezaları almasını bekliyoruz. Artık darbe kelimesinin literatürden kalkmasını istiyoruz. Mecliste siyasi partiler arasında takdir edilen bir yaklaşım varken, toplumda ayrımcılık yapılması teröristlerin amacına ulaşmasına sebep olur. Sağduyu içerisinde hareket etmeliyiz. Milli iradeyi korurken şehit düşen vatandaşlarımıza ve güvenlik görevlilerimize Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Gün birlik günüdür. Bizler de iş dünyası olarak üretmeye ve demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğiz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber