Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 17 Ekim 2017 - 11:18 Yorum: 0

İş dünyasında artırılmış gerçeklik teknolojileri yaygınlaşıyor

3D ölçüm ve görüntüleme çözümleri alanında faaliyet gösteren Faro firmasının CEO'su Ph. D. Simon Raab, artırılmış gerçeklik teknolojisini olan...

İş dünyasında artırılmış gerçeklik teknolojileri yaygınlaşıyor

3D ölçüm ve görüntüleme çözümleri alanında faaliyet gösteren Faro firmasının CEO'su Ph. D. Simon Raab, artırılmış gerçeklik teknolojisini olan Visual Inspect ürün ailesi hakkında açıklama yaptı. Rabb, bu teknolojinin iş verimliliğini arttıracağına vurgu yaptı.

Artırılmış gerçeklik teknolojisinin kullanım alanlarının artması ile birlikte iş dünyasında da değişimler yaşanıyor.Yüksek hassasiyette 3D yakalama, ölçüm ve analize imkan veren yüksek teknolojili çözümler, iş dünyasında farklı alanlarda başarıyla kullanılabiliyor. Faro firmasının CEO'su Ph. D. Simon Raab, artırılmış gerçeklik teknolojisini olan Visual Inspect ürün ailesi açıklama yaptı. Raab, artırılmış gerçeklik teknolojilerinin, yenilik ve mobilite sağladığı gibi iş verimliliğini artırmada da önemli rol oynadığına dikkat çekti.

Artırılmış gerçeklik teknolojisinin iş dünyasında birçok alanda önemli değişimler sunduğuna dikkat çeken Ph. D. Simon Raab, "Artırılmış gerçeklik teknolojileri ile birlikte iş dünyası son yıllarda önemli bir değişim sürecinden geçiyor. Birçok farklı alanda uygulanan artırılmış gerçeklik teknolojileri, yenilik ve mobilite sağladığı gibi iş verimliliği artırmada da önemli rol oynuyor. Önümüzdeki süreçlerde iş dünyasında farklı sektörlerde daha çok tercih edilecek olan artırılmış gerçeklik teknolojileri ile birlikte bu alanlarda işletmelerin yatırımlarının da artacağını ve yatırım getirisinin yüksek olacağını öngörüyoruz. Aralık 2016'da satın alınan mwf teknolojisinin portföyümüze entegrasyonu ile birlikte, bu yenilikçi teknolojiyi izlemekten heyecan duyuyoruz" dedi.

'Artırılmış gerçeklik teknolojileri verimliliği artırıyor'

Artırılmış gerçeklik teknolojilerine sahip Visual Inspect ürün ailesi hakkında da bilgi veren Simon Rab, "Büyük, karmaşık 3D CAD (bilgisayar destekli tasarım) verilerinin bir iPad'e aktarılması ve sonra da mobil görüntüleme ve gerçek dünya şartları ile karşılaştırma için kullanılması mümkün oluyor. Bu teknoloji sayesinde üretim, inşaat veya tasarım süreçlerinde daha erken aşamada hata tespiti yapılarak gerçek zamanlı, uygulanabilir bir üretim yapılabiliyor. Visual Inspect, 3D CAD'i klasik masaüstü bilgisayarından bir çözüm haline getiriyor. 3D CAD verileri, verimliliği artıran esneklik ve mobilite sağlayan, yenilikçi, sıkıştırılmış, mobil bir formatı kullanarak yerel olarak iPad'de saklanabiliyor. Son kullanıcı sorunları ve hataları, metin ve görüntülerle belgelenebiliyor ve daha sonra her ikisi de bir Microsoft Excel ofis dokümanına aktarılabiliyor" şeklinde konuştu.

Artırılmış gerçeklikte uygun maliyet ve kolay kullanım dönemi

Karmaşık 3D verilerinin pratik bir şekilde mobil olarak görüntülenmesine, doğrulanmasına ve dokümantasyonunun çıkarılmasına izin veren ürün ve karmaşık 3D verilerin üst üste konularak gerçek verilerle gerçek zamanlı karşılaştırılmasına izin veren Visual Inspect AR 3D farklı endüstriler için büyük kolaylık sağladığı belirtildi. Entegre iPad kamerası, Visual Inspect AR'ı, pahalı kameralar gerektiren diğer Artırılmış Gerçeklik (AR) ürünlerine göre uygun maliyetli bir alternatif olarak desteklediği ifade edildi. iPad uygulamasının AppStore'dan indirilmesi, iPad'in kalibre edilmesi ve daha sonra da kalibrasyon dosyası ile uygulamanın etkinleştirilmesi işlemlerini içeren basit bir üç adımlı süreçle kullanıma hazır olduğu aktarıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber