Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 21 Ağustos 2014 - 22:14 Yorum: 0

İş dünyasından Davutoğlu'na kutlama

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, Davutoğlu'nu tebrik ederek, başbakan olarak üstün bir performans göstereceğine inandıklarını belirtti.

İş dünyasından Davutoğlu'na kutlama

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, 'Davutoğlu, inanıyorum ki haftaya gerçekleşecek AK Parti Kongresi’nde umumi başkan şekilde seçilmesi halinde, Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle, başbakan şekilde da üstün bir performans gösterecektir' dedi.

Olpak yaptığı yazılı açıklamada; Başbakan Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanı şekilde Çankaya Köşkü'ne çıkacak olmasının ardından boşalacak AK Parti Genel Başkanlığı’na namzet gösterilen Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nu kutlama etti.

Davutoğlu’nun 27 Ağustos’ta AK Parti Kongresi’nde umumi başkan seçilmesi biçiminde başbakan olacağını ve bundan memnuniyet duyacaklarını anlatım eden Olpak, şunları kaydetti:

'Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, ayrıcalıklı alanlardaki derin müktesebatıyla ülkemizin son on yılında mühim izler bırakmış bir simasıdır. Mevlana diyarı Konya’da doğan, bu iklim bünyesinde yetişmiş, üniversite hocalığı, yazarlık ve diplomatlığından edindiği entelektüel birikimi politika sahnesine taşıyarak mühim hizmetlerde bulunmuştur.

Uzun yıllardır başarıyla yürüttüğü Dışişleri Bakanlığı ile TBMM’de nitelikli ve seviyeli siyasetin en güzel örneklerinden birtanesini sağlayan Sayın Davutoğlu, inanıyorum ki haftaya gerçekleşecek AK Parti Kongresi’nde umumi başkan seçilmesi halinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle, başbakan şekilde da üstün bir performans gösterecektir.'

Olpak, Davutoğlu'nun, iş dünyasının beklentisi bakımından huzur, itimat ve istikrarın devamını pekiştirmek üzere, kendisinin yeni görevinden öncelikle başlayan siyasi, ekonomik ve kültürel açılımları devam ettirecek kararlılıkta olacağını düşündüklerini belirterek başarılar diledi.

Davutoğlu'nu, 'Kuruluşundan itibaren MÜSİAD'a destek ve işbirliği arasında olan çok kıymetli bir insan' gibi tanımlayan Olpak, 'MÜSİAD olarak, milletimize hizmet yolunda, bugüne kadar yetkililerimize verdiğimiz desteği, bugünden sonra da kendisine ve iş arkadaşlarına vereceğiz. Milletimize ve bütün mazlum milletlere hayırlı olsun' ifadelerini kullandı.

TİM Başkanı Büyükekşi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti umumi başkanı ve başbakan adaylığıyla ilgili olarak, 'Allah yeni vazifesinde Sayın Davutoğlu’na türkiye için hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin' temennisinde bulundu.

Büyükekşi yaptığı yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı görevi süresince aşırı yakın ve üretken çalıştıkları Davutoğlu’nun, AK Parti yetkili organları vasıtası ile umumi başkanlık ve başbakanlığa namzet gösterilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, yeni vazifesinde başarılar diledi.

Türkiye'nin son 12 yıllık hariç politikasında vizyoner etkisi bulunan ve 2009’dan bu güne da bakan şekilde kocaman hizmetler sağlayan Davutoğlu’nu ihracatçıların aşırı iyi tanıdığını anlatım eden Büyükekşi, şunları kaydetti:

'Türkiye’nin bir tacir devlet şekilde yükselişinde ve ihracatçılarımızın yeni coğrafyalara açılmasında ilham sağlayan kocaman bir düşünür ve devlet adamının, ülkemizin güven ve istikrarını koruyacağına inanıyoruz. Türkiye’nin 2023 dışsatım stratejisinde belirlenen hedeflere ulaşmada sayın Davutoğlu ile yakın çalışmanın gayreti arasında olacağız.

Seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlayan demokratikleşme ve reformların tıpkı kararlılıkla devam edeceğine inanıyoruz. Allah yeni vazifesinde Davutoğlu’na türkiye için hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin.'

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber