Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Haziran 2016 - 15:53 Yorum: 0

“İş Güvenliği İçin Osgb Zorunluluğu 1 Temmuz 2016’da Başlıyor”

İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven, 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle bir kişi dahi çalıştıran tüm işyerlerinin, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği...

“İş Güvenliği İçin Osgb Zorunluluğu 1 Temmuz 2016’da Başlıyor”

İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven, 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle bir kişi dahi çalıştıran tüm işyerlerinin, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu yükümlülükleri altına gireceğini ve OSGB'lerden (Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi) İSG Hizmetleri almalarının zorunlu hale geleceğini, İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmeti almayanlara ise ağır cezalar uygulanacağını söyledi.

Güven, Kamu - Özel tüm işyerleri ve tüm tehlike sınıfındaki işyerleri için, işyeri hekimi ve işgüvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğunun 1 Temmuz'da yürürlüğe gireceğini belirterek, "Bir kişi dahi SGK'lı çalışanı olan tüm işverenler ile Kamu Kurumları 1 Temmuz 2016 itibariyle OSGB hizmeti almaya başlayacaklar. 6331 İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu; kamu ve özel sektöre ait bütün işlere ve işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekillerine, çırak ve stajyerler de dâhil olmaküzeretümçalışanlarına faaliyet konularına bakılmaksızın uygulanacak. Yasanın amacı oluşabilecek iş kazalarının önlenmesi hususunda önleyici tedbirler almak ve işverenlerimizi maddi ve manevi daha büyük yükümlülüklerden kurtarmaktır. Bu amaçla İSG bilincinin oluşması kayıpların önüne geçecektir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber