Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 26 Mayıs 2017 - 13:09 Yorum: 0

İş sağlığı ve güvenliği için yeni bir milli seferberlik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşat Arat, iş sağlığı ve güvenliği için yeni bir milli seferberlik başlatıldığını...

İş sağlığı ve güvenliği için yeni bir milli seferberlik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşat Arat, iş sağlığı ve güvenliği için yeni bir milli seferberlik başlatıldığını belirtti.

Bazı temaslarda bulunmak için Bilecik'e gelen Arat, ilk olarak, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bilecik İl Müdürlüğü binasında SGK ve İŞKUR yöneticileri ile bir araya geldi. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Arat, Bilecik'e heyet olarak "İstihdam Hayatta Milli Seferberlik" projesi kapsamında ziyaret ettiklerini dile getirdi. Hem İŞKUR, hem de SGK İl Müdürlüğünü çeşitli faaliyetlerinde de bulunacağını anlatan Arat, "Bu sefer milli seferberliğin ikinci bir aşaması olarak, sayın Bakanımızın İstanbul'da başlattığı iş sağlığı güvenliği kapsamında milli seferberliği devam ettirmek maksadıyla Bilecik'e gelmiş bulunuyoruz. Bu yaptığımız programlar gene aynı şekilde tüm bakanlığımızdan bürokratların bakan yardımcımız, müsteşarımız, müsteşar yardımcılarımız ve genel müdürlerimizin başkanlığındaki 12 tane ayrı heyetle Türkiye genelinde aynı programı gerçekleştirmeye başlıyoruz. Bu toplantıların odağı iş sağlığı ve güvenliği. Bunu başlatan program ise, bildiğiniz üzere İstanbul'da bundan yaklaşık 2 hafta evvel 3'üncü hava limanında hedef sıfır deklarasyonu diye deklarasyonu başlatılan iş kazalarının Türkiye'de tamamen bitirilmesini amaçlayan bu konudaki farkındalığı artırmaya amaçlı bir kampanyayla, bir projeyle seferberlikle başlıyoruz. Bu çerçevede benimle birlikte çalışma genel müdür yardımcımız Mehmet Baş bey var. Yine bizim bakanlığımızın iş sağlığı ve güvenliği konusundaki sorumluluk üstlenen taraflarından mesleki yeterlik kurumlarından başkan yardımcımız, iş sağlığı genel müdürlüğünden bir arkadaşımız ve iş teftiş kurumundan yine bu teftiş kurumundan teftişleri gerçekleştiren bir arkadaşımız bulunmakta. Yapacağımız programın temel çerçevesini anlatacak olursak, bugün burada genel Bilecik'e ilişkin iş sağlığı ve iş kazalarında genel değerlendirmeleri yaptıktan sonra inşaat şantiyesini ziyaret edeceğiz. Bunda da tabi odak noktası olarak inşaat sektörünün olmasının altında şöyle bir sebep var. Ne yazık ki ülkemizde gerçekleşen iş kazalarının büyük bir çoğunluğu inşaat iş kolunda gerçekleşmekte. Bu konuda bizim oluşturacağımız farkındalık ve rehberlik faaliyetlerinin de odağını inşaat sektörü teşkil etmekte" dedi.

Öte yandan, Müsteşar Yardımcısı Arat, bir şantiyede işçilerle öğlen yemeğini yemesinin ardından İş Sağlığı ve Güvenliği Sektörel Toplantısı'na katılacak. Son olarak inşaat şantiyelerini de ziyaret edecek olan Arat, Bilecik'ten ayrılacak.

İş sağlığı ve güvenliği için yeni bir milli seferberlik

İş sağlığı ve güvenliği için yeni bir milli seferberlik

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber