Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 01 Ekim 2014 - 08:28 Yorum: 0

İşçi Aldı Emekli de İkramiye Bekliyor

Kamu işçilerine yarın verilecek ikramiye, emeklileri de harekete geçirdi. Emekliler, bayram ikramiyesi bekliyor

İşçi Aldı Emekli de İkramiye Bekliyor

Kamu işçilerine yarın verilecek ikramiye, emeklileri de harekete geçirdi. Emekliler, bayram ikramiyesi bekliyor

Kamuda çalışan onbinlerce işçiye Kurban Bayramı'ndan önce müjdeli haber geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre; 6772 sayılı Kanun kapsamındaki kamu kurumlarında çalışan işçilere ödenecek bir maaş tutarındaki ikramiyenin tarihi belli oldu. Kamu işçilerine ikramiyenin yarısı yarın, ikinci yarısı ise 26 Aralık'ta verilecek. Bu haber, emeklileri de harekete geçirdi.

BİZ DE KURBAN KESELİM

Sayıları yaklaşık 10.5 milyon olan işçi, Bağ-Kur ve memur emeklileri de ikramiye beklentisi içine girdi. Yetkililere çağrıda bulunan emekliler, "Bizler için de ikramiye uygulaması başlatılsın. Ramazan ve Kurban bayramlarından önce ikramiye ödensin. Biz de ihtiyaçlarımızı karşılayalım" diyor. Kurban Bayramı'nda kurban kesmek istediklerini belirten emekliler, "Ancak bunun için para ayıramıyoruz. İkramiye verilirse, biz de kurban kesebiliriz" ifadesini kullanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in açıkladığı emeklilere erken maaş müjdesinin ardından, ödemeler de başladı. 5434 Sayılı TC Emekli Sandığı Kanunu kapsamında emekli, dul ve yetim aylığı alanlardan ödeme günü 1 ve 2 Ekim'dekilere önceki gün, 3 Ekim'dekilere dün ödeme yapıldı. Ödeme günü 4 Ekim'de olanlara bugün, 5 Ekim olanlara da yarın ödeme gerçekleştirilecek

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber