Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 19 Ağustos 2016 - 16:13 Yorum: 0

İşçilerin 3 acil talebi var

DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, işçilerin 3 acil talebi bulunduğunu söyledi.

İşçilerin 3 acil talebi var

DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, işçilerin 3 acil talebi bulunduğunu söyledi.

Bunları, "Taşeron işçilere kayıtsız şartsız kadro', "Kıdem tazminatı" ve "Zorunlu bireysel emeklilik sistemi" olarak sıralayan Başaraner, "İktidar yıllardır taşeron işçileri oyalamaya devam ediyor. Taşerona kadro bir seçim vaadi olamaz çünkü haktır. Kamuda taşeron işçiler olarak çalışanların tümü herhangi bir ön koşul olmaksızın derhal ve tüm kazanılmış haklarıyla birlikte kamu işçisi olarak kadroya alınmalıdır" dedi.

Tüm çalışanların kıdem tazminatı alması için yapılması gerekenlerin belli olduğunu vurgulayan Başaraner şunları söyledi:

"Devlet kıdem tazminatına el uzatan patronların yakasına yapışmalıdır, istifa halinde dahi kıdem tazminatı ödenen bir düzenleme yapılmalıdır, bir yıldan az çalışanlara da kıdem tazminatı ödenmelidir. Zorunlu Bireysel Emeklilik sistemi değil herkese parasız ve nitelikli sağlık ve sosyal güvenlik hakkı olması gerekir. BES kesintisi çalışanın ücretinden yapılacak. En az 50 ile 100 TL civarında olması beklenen zorunlu BES kesintisi ile asgari ücretinin geliri azalacak. "

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber