Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Ekim 2014 - 14:48 Yorum: 0

IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler

Siirt'te molotofkokteyli ile yapılan saldırıda çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale gelen İl Halk Kütüphanesi, geçici bir binada yeniden hizmete açıldı

IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler

SİİRT (AA) - IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde atılan molotofkokteyli nedeniyle çıkan yangında kullanılamaz hale gelen İl Halk Kütüphanesi, geçici bir binada hizmet vermeye başladı.

Doğan Mahallesi Mithat Öktüren Caddesi'nde, 8 Ekim'de gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde büyük oranda tahrip olan ve 50 yıllık arşivi kül olan kütüphane, geçici olarak Bahçelievler Mahallesi Güres Caddesi'ndeki bir binada hizmet verecek.

Vali Mustafa Tutulmaz, kütüphanenin geçici hizmet binasının açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, yakılan kütüphanenin fotoğraflarının tarihe geçeceğini söyledi.

İzinsiz gösteriler sırasında kullanılamaz hale gelen kütüphanenin yeni bir binada hizmet vermesi için gayret gösterenlere teşekkür eden Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Çağımız bilgi çağı. Bilgiye ne kadar çabuk ulaşabilir ve ne kadar çabuk kullanabilirsek dünyada toplum olarak o derece ön planda oluruz. Bilgi düşmanları, bilgiye ulaşılmasını ve çocukların eğitimle ufkunun açılmasını istemeyenler okul ve kütüphanelerde büyük tahribat gerçekleştirdi. Onlara en büyük cevabı bu bilgi kaynağını hizmete açmakla vermiş oluyoruz."

Tutulmaz, olaylarda sadece bilgi kaynaklarına müdahale edilmediğine işaret ederek, vatandaşların rızkını kazandığı iş yerlerine de büyük müdahalelerde bulunulduğunu hatırlattı.

 

- "23 milyon 500 bin liralık zarar"

 

Tutulmaz, savaş ortamında dahi sağlık kurumlarına müdahale edilmediğini, bunun Cenevre Sözleşmesi ile de kabul edilmiş bir kural olduğunu anımsattı.

"Dünyada hiçbir yerde savaş olsa bile, sağlık ocakları ve sağlık kurumlarına müdahale edilmez ancak gözü dönmüş caniler, gözü dönmüş teröristler bu kuralı bile ihlal ettiler" diyen Tutulmaz, göstericilerin kendilerinin de hizmet gördüğü sağlık ocaklarına da zarar verdiğini belirtti.

Tutulmaz, yaptıkları çalışma sonunda ilde meydana gelen olaylarda 23 milyon 500 bin liralık hasar oluştuğunun belirlendiğini vurguladı.

İzinsiz gösteriler sırasında yakılan bir okulun dün yine ateşe verildiğine dikkati çeken Tutulmaz, şunları şöyle devam etti:

"Demek ki; daha iyisini de yapsak bu anlayış yine devam edecek. Bu anlayışı değiştirmemiz lazım. Bunda da herkese büyük görev düşüyor. Başta aileler olmak üzere, basın ve sivil toplum kuruluşları daha da gayret göstersin ki, bu anlayışı bir an evvel yıkalım."

Tutulmaz, tahrip edilen okulların onarımı sırasında çocukların bilgiden geri kaldığına dikkati çekerek, bu tür gösterilerle bölgedeki çocukların geri planda bırakılmak istendiğini aktardı.

Törende daha sonra Vali Tutulmaz ve beraberindekiler kütüphaneyi gezdi.

Yanan kütüphanenin fotoğraflarının asılı olduğu salonu gören Tutulmaz, "Bunlar kayda geçecek fotoğraflar" diye konuştu.

Törene, Vali yardımcıları Gürbüz Saltaş, Bahadır Yörük, Ceyhun Dilşat Taşkın, Kurtalan Kaymakamı Mustafa İmamoğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Polis Okulu Müdürü Sami Ekim ile sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber