Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 21 Ekim 2014 - 17:18 Yorum: 0

IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler

Umut-Der Genel Başkan Yardımcısı Ekinci: "Gösteriler nedeniyle Batman'da 2 bin 100 aileye kurban eti dağıtamadık"

IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler

BATMAN (AA) - Batman’da faaliyet gösteren Muhtaçlarla Dayanışma Derneği (Umut-Der) Genel Başkan Yardımcısı İzzettin Ekinci, izinsiz gösteriler nedeniyle 2 bin 100 aileye kurban eti dağıtamadıklarını söyledi.

 Ekinci yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nda kesimine aracı oldukları 300 küçükbaş ile 19 büyükbaş kurbanın etlerini 3 bin aileye dağıtmayı planladıklarını anımsattı.

Et dağıtımının büyük kısmını bayramın son günü planladıklarını ve buna göre hazırlık yaptıklarını dile getiren Ekinci, ancak bunun IŞİD bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösteriler nedeniyle gerçekleştirilemediğini kaydetti.

Gösteriler sırasında 80 araç ile et dağıtımı yapacak dernek üyelerine terör örgütü yandaşlarınca saldırı yapılması nedeniyle organizasyonu iptal etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Ekinci, şöyle konuştu:

"Aylarca et pişmeyen yardıma muhtaç aileler o gün evlerinde bizi bekliyorlardı. Çocuklarını o gün gelecek et ile avutup, pişireceği eti dört gözle bekleyen bu aileler gösteriler nedeniyle mağdur oldu. Maalesef onları ve çocuklarını o gün bayramının ruhuna uygun bir şekilde sevindiremedik. Gösteriler nedeniyle Batman'da 2 bin 100 aileye kurban eti dağıtamadık."

Ekinci, soğuk hava deposunda muhafaza ettikleri etleri kısa süre içerisinde dağıtılacağını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber