Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 23 Ekim 2014 - 12:33 Yorum: 0

IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler

Diyarbakır Valisi Aksoy: "Olaylarda iş yerleri zarar gören esnafla ilgili Başbakanlıktan kaynak aktarıldı. Bugünden itibaren esnafımızın zararları ile ilgili çalışmaları başlattık"

IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler

DİYARBAKIR (AA) - Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'da IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilere ilişkin, "İl genelinde meydana gelen olaylarda iş yerleri zarar gören esnafla ilgili Başbakanlıktan kaynak aktarıldı. Bugünden itibaren esnafımızın zararları ile ilgili çalışmaları başlattık" dedi.

Vali Aksoy, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu ve birlik bünyesinde faaliyet gösteren meslek odalarının temsilcileriyle görüştü.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen görüşme öncesinde konuşan Vali Aksoy, Diyarbakır'da son dönemde meydana gelen olaylardan en fazla etkilenenlerin başında esnafın geldiğini belirterek, iş yerlerinin tahrip edilmesi ve yağmalanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

- "Başbakanlıktan kaynak aktarıldı"

Demokratik ortamda insanların görüşlerini ifade etmesinden yana olduklarına işaret eden Aksoy, "Onlara her türlü kolaylığı da gösterme arzusundayız. Ancak şiddet içeren, esnafımızı, insanımızı mağdur eden bu tür olayları tasvip etmemiz mümkün değil" diye konuştu.

"İl genelinde meydana gelen olaylarda iş yerleri zarar gören esnafla ilgili Başbakanlıktan kaynak aktarıldı. Bugünden itibaren esnafımızın zararları ile ilgili çalışmaları başlattık" ifadelerini kullanan Aksoy,  bu kapsamda zararların karşılanması için kaymakamlıklara talimat verildiğini kaydetti.

Aksoy, çalışmaların en kısa zamanda gerçekleştirileceğini dile getirerek, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ettiklerini aktardı.

Halkın huzur ve güvenliği, esnafın daha rahat bir ortamda çalışmalarını sürdürmesi için hep birlikte bu olayların karşısında duracaklarına dikkati çeken Aksoy, bundan sonraki süreçte çalışmaları daha iyi bir noktaya taşımış olacaklarını belirtti.

DESOB Başkanı Ebedinoğlu da il ve ilçelerdeki oda başkanları ile göreve yeni başlaması dolayısıyla Vali Aksoy ile hem tanışmak hem de son günlerde meydana gelen olaylarla ilgili esnaf ve sanatkarın mağduriyeti hakkında bilgi vermek üzere görüşmek istediklerini söyledi.

Görüşme daha sonra basına kapalı devam etti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber