Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 25 Ekim 2014 - 20:23 Yorum: 0

IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Türk:

IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler

MARDİN (AA) - Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik saldırıları bahane edilerek gerçekleştirilen izinsiz gösterilere ilişkin "Sonuç olarak üzüntü verici olaylar da yaşandı. Bunları yeniden değerlendiriyoruz, tartışıyoruz. Bunların bir daha yaşanmaması konusunda düşüncelerimizi söylüyoruz" dedi. 

Mardin'de bir otelde düzenlenen toplantıda turizimcilerle bir araya gelen Türk, yaşanan olaylarla belediyenin ve kendilerinin ilgisinin olmadığını savundu.

Türk, şunları söyledi:

"Kobani’de kardeşleri katlediyor. Buradaki insanların tepki göstermesi doğaldır. Aslında bütün bölge ayağa kalkması gerekirdi ama demokratik ölçülerde yapabilseydi. Sonuç olarak üzüntü verici olaylar da yaşandı. Bunları da yeniden değerlendiriyoruz, tartışıyoruz. Bunların bir daha yaşanmaması konusunda düşüncelerimizi söylüyoruz."

- "Kepenkler asla kapanmayacak"

Türk, belediye başkanı seçildiğinde esnafa verdiği sözleri anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Mardin’de asla kepenkler kapanmayacaktır. Bugüne kadar demedik bundan sonra da demeyeceğiz. Ama burada bir tepki göstermek lazım. Ama demokratik bir tepkiyi de göstermek lazım. Orada bir savaş vardır. Burada bu savaşın bütün yaşananları dünyaya tanıtılması için halkın elbette ayağa kalkması lazım. Halk düşüncesini ortaya koyacaktır." 

"Turistler şimdi Mardin'in bu halini görse asla o rezervasyonları iptal etmezler" diyen Türk, "Çünkü burada gerçekten bir şey yok. İşte yılda bir iki sefer bazen tepkiler oluşur. Ama bu Mardin’de bir çatışma varmış gibi görünüyor" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber