Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 22 Ağustos 2014 - 04:43 Yorum: 0

IŞİD daha önce gördüklerimizin çok ötesinde

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün oluşturduğu tehdidin, daha önce gördüklerinin çok daha ötesinde olduğunu söyledi.

IŞİD daha önce gördüklerimizin çok ötesinde

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün oluşturduğu tehdidin, daha önce gördüklerinin çok daha ötesinde olduğunu söyledi.

Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin, 'IŞİD, ABD'ye 11 Eylül saldırıları düzeyinde bir tehdit oluşturmaktadır mu' sorusu üstüne Hagel, 'IŞİD sadece bir terör örgütü olmanın ötesinde' ifadesini kullandı.

IŞİD'in, ideolojiyle stratejik ve taktiksel hünerleri birleştirdiğini, muazzam derecede fonlanmış ve sofistike bir örgüt olduğunu ifade eden Hagel, 'Bu (IŞİD'in oluşturduğu tehdit), şu esas kadar gördüklerimizin hepsinin ötesinde. Dolayısıyla her şeye hazırlıklı olmalıyız' dedi.

Hagel, IŞİD için, 'Irak'ta yada öteki herhangi bir yerde olsun, sahip olduğumuz tüm çıkarlara yakın bir tehdit' değerlendirmesinde bulundu.

'IŞİD, Suriye'deki kısmının da üstüne gidilmeden yenilgiye uğratılamaz'

ABD'nin, Irak'ta IŞİD'e karşı düzenlediği hava saldırılarının örgütün ivmesini kırdığını ve Iraklı ve Kürt güçlerinin yine ayaklarını yere basmasını sağladığını belirten Hagel, fakat IŞİD'in yine toparlanması ve yeni bir hücum başlatmasının beklenebileceğini kaydetti.

Hagel, bir gazetecinin, ABD'nin IŞİD'e karşı Suriye'de hava saldırısı düzenlemesi olasılığına dair sorusu üzerine, 'Her seçeneği araştırıyoruz' dedi. 

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey de IŞİD'in denetim altına alınabileceğini ancak örgütün Suriye'de yerleşik kısmının da üstüne gidilmeden yenilgiye uğratılamayacağını söyledi.

Dempsey, 'Bu, hava saldırıları gerektirir mi' sorusuna, 'Bu, çok muhtelif araçları gerektirir, hava saldırıları bunun sırf küçük bir parçası' diye yanıt verdi.

IŞİD'in yenilgiye uğratılmasının, bölgede bunu kendisine hedef edinmiş bir koalisyonun varlığı bulunduğu takdirde mümkündür olacağını dile getiren Dempsey, 'IŞİD sadece, Şam ile Bağdat içinde yaşayan, haklarından mahrum olmuş 20 milyon Sünni yönünden reddedildiği takdirde gerçek manada yenik edilebilir' diye konuştu.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber