Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 23 Ekim 2014 - 20:03 Yorum: 0

IŞİD hedeflerine 15 yeni saldırı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), terör örgütü IŞİD’in Suriye ve Irak’taki hedeflerine 15 yeni hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

IŞİD hedeflerine 15 yeni saldırı

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, dün ve bugün örgütün Suriye’deki hedeflerine harp ve bombardıman uçakları kullanarak 6 saldırı gerçekleştiren ABD ordusunun, koalisyon güçleriyle de Irak’taki hedeflere saldırı, harp ve insansız hava uçaklarıyla 9 saldırı düzenlendiği belirtildi.

Suriye’de, Kobani yakınlarındaki 4 saldırıda IŞİD’in harp mevzileri, komuta denetim merkezi ve vasıtası imha edildi. Deyru’z Zor’un doğusundaki 2 saldırıda ise örgütün elindeki petrol tankları vuruldu.

Irak’ta, Musul barajının güneyinde düzenlenen 4 saldırıda IŞİD’in 4 küçük birimi hedef alınırken, örgütün bir vasıtası kullanılmaz bir duruma getirildi. Felluce’nin güneyindeki 3 saldırıda örgütün kontrolündeki yapı yıkılırken, şehrin yakınlarındaki saldırıda da örgütün eğitim yerleşkesi imha edildi. Beci’nin güneyindeki saldırıda ise örgütün harp mevzisi yıkıldı.

CENTCOM açıklamasında, saldırıların, terör örgütü IŞİD’in Irak’a, alana ve uluslararası topluma yönelik tehdidini bulunmamakta etmek için düzenlenen 'Doğal Kararlılık' operasyonlarının bir parçası olduğu, Suriye ve Irak’ta hedeflerin vurulmasının örgütün operasyonlarına devam etmesini sınırlandırdığı aktarıldı.

Tel Şeir tepesi bombalandı

Bu arada, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ilişkin harp uçakları, Halep'e bağlı Kobani'de (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Tel Şeir tepesini bombaladı.

IŞİD ile bir takım Kürt gruplar içinde süren çatışmalar, akşam saatlerinde şiddetlendi. Terör örgütü IŞİD, kısa zaman öncelikle kontrolüne geçirdiği Kobani (Ayn el Arap) bölgesindeki Tel Şeir tepesine bayrak dikti.

Kısa zaman sonra ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ilişkin harp uçakları, tepeyi bombaladı.

Bayrak dikerken Suruç sınırdan da görülebilen bir takım silahlı gruplar, bombalamanın peşinden gözden kayboldu.

Saldırı sonrası bölgeden sıkı ateş ve duman yükseldi.

Güvenlik güçlerinin hudut hattındaki önlemleri sürüyor.

Muhabir: Erkan Avcı, Halil Fidan

ETİKETLER: IŞİD , hedefne , 15 , yeni , saldırı
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber