Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:25 Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlar...08:15 Savcı Özbek’ten lise öğrencilerine başarı tavsiyeleri08:12 Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-32” operasyonlarında elebaşılığını...08:10 Yurtlar arası futbol turnuvası Denizli’de başlıyım07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı
Güncel 26 Ocak 2015 - 20:33 Yorum: 0

IŞİD ile bazı Kürt grupları arasındaki çatışmalar

IŞİD'in Kobani'den püskürtüldüğü haberleri üzerine Van'da ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde izinsiz gösteri düzenleyen gruba polis müdahale etti

IŞİD ile bazı Kürt grupları arasındaki çatışmalar

HAKKARİ (AA) - IŞİD'in Kobani'den püskürtüldüğü haberleri üzerine Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'te kutlama yapıldı.

Van'da, Cumhuriyet Caddesi'ndeki Sanat Sokağı'nda toplanan kalabalık, havai fişek atıp halay çekerek kutlama yaptı.

Sürücülerin korna çalarak destek verdiği kutlamalarda bir grup gösterici, çevrede güvenlik önlemi alan polislere havai fişek ve taşla saldırdı.

Polisin biber gazıyla müdahale ettiği grup, ara sokaklara kaçarak Hacıbekir Caddesi'nde yeniden toplandı. Slogan atmaya devam eden göstericiler, yol kenarlarındaki buz parçalarını polise attı.

Polisin yolu trafiğe kapatarak göstericilerin Cumhuriyet Caddesi'ne girmesini engellemesi üzerine, göstericiler dağıldı.

- Hakkari

Hakkari'de ise Bulvar Caddesi'nde bir araya gelen kalabalık, IŞİD'in Kobani'den püskürtülmesi haberlerini halay çekerek ve konvoy eşliğinde korna çalarak kutladı. 

Yüksekova ilçesinde de Cengiz Topel Caddesi'nde bir araya gelen kalabalık, ateş yakarak, etrafında halay çekti. Bazı sürücüler ise konvoy oluşturarak, korna çalıp ilçe merkezinde tur attı.

Polisin taşkınlık yaşanmamaları yönündeki uyarılarına rağmen kutlamalar sırasında hava fişek ve silah kullanan gruba, polis müdahale etti. Dağılan gruptakiler, ilçenin çeşitli noktalarında kutlamalarını sürdürüyor.

Şemdinli ilçesinde ise Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe başkanlıkları önünde bir araya gelen gençler, burada havai fişek atarak, halay çekti.

Muş'ta IŞİD'in Kobani'den püskürtüldüğü haberleri üzerine bir grup, belediye önünde bir araya gelerek, ateş yakıp etrafında halay çekti. Kalabalık, daha sonra dağıldı.

Bitlis'in Hizan ilçesinde ise bazı sürücüler konvoy halinde ilçe merkezinde tur attı, korna çalarak kutlama yaptı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber