Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Ekim 2014 - 23:18 Yorum: 0

IŞİD ile Kürt gruplar arasındaki çatışmalar

Suriye'nin Kobani kentinde yaşanan çatışmalarda yaralanan 11 kişi, Türkiye'ye geçirilerek tedavi altına alındı

IŞİD ile Kürt gruplar arasındaki çatışmalar

ŞANLIURFA (AA) - Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) kentinde çatışmalarda yaralanan 11 kişi, Suruç sınırından Türkiye'ye geçirilerek tedavi altına alındı.

IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında yaklaşık bir aydır devam eden ve son günlerde şiddetini arttıran çatışmalarda yaralanan 11 kişi, yakınları ve Suriyeli sağlık ekiplerinin yardımıyla Mürşitpınar Sınır Kapısı'na getirildi.

Kapıdan Türkiye tarafına sedyelerle geçirilen yaralılar, ilk olarak güvenlik güçlerinin kimlik kontrolünden geçirildi. Ülkeye alınmasına karar verilen yaralılar, daha sonra alana çağrılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından Suruç Devlet Hastanesi başta olmak üzere diğer hastanelere kaldırıldı.

Söz konusu 11 kişinin IŞİD'in akşam saatlerinde Kürt grupların mühimmat deposuna yaptığı havan ve intihar saldırısında yaralandığı, 3'ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Yaralıların Türkiye'ye geçirilmesi esnasında sınır kapısında alınan önlemlerin artırıldığı görüldü.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber