Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 01 Eylül 2014 - 20:14 Yorum: 0

IŞİD ile mücadelede Türkiye ile yakından çalışıyoruz

İngiltere Başbakanı Cameron, "IŞİD ile mücadeleye ilişkin, "Türkiye ile şimdiye kadar olmadığı kadar, çok daha yakından çalışıyoruz" dedi.

IŞİD ile mücadelede Türkiye ile yakından çalışıyoruz

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda hükümetinin IŞİD ile mücadele kapsamındaki yeni planını açıkladı.

IŞİD'in bütün Avrupa için direkt tehdit oluşturduğunu belirten Cameron, Birleşik Krallık'tan takribî 500 insanın Suriye'de ve Irak'ta IŞİD saflarında savaşmaya gittiğinin hesap edildiğini kaydetti.

'IŞİD'in savunduğu ideolojinin İslamiyetle hiçbir merakı olmadığını belirten İngiltere Başbakanı, 'İslami aşırıcılıkla mücadele etmek için sert, akıllıca ve kapsamlı bir yaklaşıma ihtiyacımız var' dedi. 

Pasaportların otomatik bir hak olmadığını belirten Cameron, 'Polis, seyahat eden insandan kuşku duyuyorsa bu insanın pasaportuna el koyabilmesi için geçici bir yetki verilmesini istediklerini' dile getirdi. Bu yetkiliyle ilgili hukuki düzenlemeye gidileceğini anlatım eden Cameron ayrıca, ülkeye yönelmek arzulayan terör şüphelilerinin engellenme konusunun partiler içinde görüşüleceğini belirtti. 

Yeni projeler çerçevesinde ayrıca Cameron, havayollarından yolcu listelerine kendilerine teslim etmelerinin isteneceğini kaydetti. Cameron havayolları bu konu için işbirliğine gitmezse uçaklarının İngiltere'ye inemeyeceğini dile getirdi.

David Cameron'ın açıklamasının arkasından söz saha muhalefetteki İşçi Partisi'nin önderi Ed Miliband İngiltere Başbakanına, IŞİD ile mücadelede Türkiye'nin sınırında alabileceği önlemler konusunu görüşüp görüşmediğini sordu. Cameron, 'Bu konuda, güvenlik istihbaratı ve öteki işbirliği konularında Türkiye ile şimdiye kadar bulunmadığı kadar, çok daha yakından çalışıyoruz' yanıtını verdi. 

Cameron, bu hafta Galler'de yapılacak NATO Zirvesi'nde de IŞİD'le mücadele konusunun ele alınacağını anlatım etti.

Birleşik Krallık'tan takribî 500 insanın Suriye ve Irak'a IŞİD ile birlikte savaşmaya gittiği hesap ediliyor. İngiliz polisi, Suriye'deki aktivitelerinden dolayı Birleşik Krallık'ta şimdiye kadar 69 insanın gözaltına alındığını açıklamıştı. İngiltere'deki terör tehdidi seviyesi geçen hafta yükseltilmişti.

Muhabir: Aslı Aral

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber