Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 19 Eylül 2014 - 17:05 Yorum: 0

IŞİD Kobani'ye doğru ilerleyişini sürdürüyor

IŞİD'in, Demokratik Birlik Partisi'nin silahlı kanadı YPG kontrolündeki Kobani kentine doğru ilerleyişini sürdürdüğü bildirildi.

IŞİD Kobani'ye doğru ilerleyişini sürdürüyor

IŞİD'in, Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) silahlı kanadı YPG kontrolündeki Kobani kentine doğru ilerleyişini sürdürdüğü bildirildi.

Bölgedeki mahalli aktivistlerden Sair El-Halebi, terör örgütü IŞİD'in Suriye'nin kuzeyinde YGP güçlerinin kontrolündeki Kobani kentine doğru ilerleyişini sürdürdüğünü söyledi.

IŞİD ile YGP güçleri içerisinde şehir kırsalında şiddetli çatışmaların yaşandığını anlatım eden Halebi, 'IŞİD, Kobani etrafında bir fazla aşırı köyün denetimini sağladı. Halk, IŞİD güçlerinin korkusundan ötürü konutlarını terk ederek Türkiye ve memleket içerisinde daha güvenli bölgelere kitleler şeklinde göç etmeye başladı' dedi.

Muhalif Rakka güçleri ile YPG güçlerinin IŞİD'e karşı birlikte devinim ettiğini dile getiren Halebi, 'IŞİD'e karşı savaşan güçlerin mühimmatları kalmadı. IŞİD, Kobani'den 15 kilometre uzaktakin Karamağ köyünün kontrolünü sağladı. IŞİD güçleri alana dört koldan saldırmaya başladı' diye konuştu.

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ve Halep'in Kobani ilçelerinin çevresindeki köylerde terör örgütü IŞİD ile PYD güçleri içerisinde bir süredir çatışmalar yaşanıyor. 

Atılan mermilerin zaman süre sınırı aşarak Akçakale bölümüne düşmesi nedeni ile ilçenin birtakım hudut mahallelerinde kamu konutlarını terk etmek durumunda kalmıştı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber