Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 07 Mart 2015 - 14:33 Yorum: 0

IŞİD'e katılan Belçikalı aile sınırda yakalandı

Gaziantep'te, Suriye'den yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçmeye çalışırken yakalanan çift ile 4 yaşındaki çocuklarının sınır dışı edilmelerine karar verildi

IŞİD'e katılan Belçikalı aile sınırda yakalandı

GAZİANTEP (AA) - Terör örgütü IŞİD'e katılan Belçika uyruklu çift ile 4 yaşındaki çocukları, yasa dışı yollarla Türkiye'ye girmeye çalışırken yakalandı. 

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı ekipler, Karkamış ilçesi sınır hattında devriye görevi sırasında, tel örgüleri aşıp Türkiye'ye giriş yapan biri çocuk 3 kişiyi fark etti. Şüphelileri durduran güvenlik güçleri, Belçika uyruklu S.O. ile eşi L.P'yi gözaltına aldı. Çiftin 4 yaşındaki çocukları da İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. 

Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen ailenin sınır dışı edilmelerine karar verildi.

Bu arada Tunus asıllı Belçika vatandaşı S.O'nun, ülkesinde, ''terör örgütü üyesi olmak'' suçundan bir yıla aşkındır arandığı, ayrıca İnterpol tarafından da hakkında yakalama kararı bulunduğu iddia edildi. Çiftin, yaklaşık 6 ay önce havayoluyla geldikleri Irak'tan, IŞİD'e katılmak üzere Suriye'nin Rakka kentine gittikleri öğrenildi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber