Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 12 Eylül 2016 - 12:33 Yorum: 0

IŞİD’in saldırısında şehit olan uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda IŞİD'li teröristlerin Türk tanklarına saldırısı sonucu yaralanan ve Adana'da tedavi gördüğü hastanede...

IŞİD’in saldırısında şehit olan uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda IŞİD'li teröristlerin Türk tanklarına saldırısı sonucu yaralanan ve Adana'da tedavi gördüğü hastanede şehit olan Uzman Çavuş Akif Güleş, memleketi Adıyaman'da bayram günü toprağa verildi.

6 Eylül günü IŞİD'li teröristlerin saldırısında yaralanan ve 7 Eylül'den bu yana Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Uzman Çavuş Akif Güleş (25), gece saatlerinde şehit oldu. Şehidin cenazesi, askeri uçakla memleketi Adıyaman'a getirildi. Adıyaman Havalimanı'ndan alınan şehidin cenazesi, karayoluyla merkeze bağlı Doyran köyüne getirildi. Şehit Güleş, burada AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, milletvekilleri Adnan Boynukara, Salih Fırat, İbrahim Halil Fırat, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, yakınları ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Düzenlenen törende şehidin ağabeyi Astsubay Mustafa Güleş, şehit kardeşine asker selamı verdi. Köy meydanında kılınan cenaze namazı sonrası şehidin cenazesi Doyran Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Oğlunun bayram iznine geleceğini söyleyen acılı baba Bayram Güleş, "Vurulmadan önce abilerine telefon açmıştı. Ben görmedim. Yapacak hiçbir şey yok, vatan sağ olsun. Bayrak uğruna, din uğruna, her şey alnı açık, yolu açık olsun. Zaten bana da söyledi, "Baba ben şehre geleceğim, bayramda geleceğim'. İşte geldi. İzne geldi işte, izni bitip gidecek. Başka yapacağımız bir şey var mı, yok. Bayramda izne gelmesi demek ki nasip değilmiş. Geldi geldi ama canlı gelmedi" şeklinde konuştu.

Şehidin bir ablası ve 4 erkek ağabeyinin olduğu, hepsinin evli olduğu, şehit Akif Güleş'in ise bekar olduğu öğrenildi. Şehidin ağabeylerinden Mustafa Güleş'in ise Ağrı'da astsubay olduğu öğrenildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber