Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:24 Sınav günü gürültü kirliliği yapılmaması yönünde uyarı08:18 Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organ...08:17 İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, “Gece meydana gelen patlama...08:16 Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı02:23 İki aracın çarpıştığı kazada karı koca yaralandı
Dünya 23 Temmuz 2014 - 03:40 Yorum: 0

İSİPAB'dan Gazze'ye destek

İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Troykası, Türkiye, İran, Sudan, Mali, Filistin, Suriye, Katar, Lübnan, Kuveyt ve Cezayir meclis başkanlarının katılımıyla Tahran’da toplantı yaptı.

İSİPAB'dan Gazze'ye destek

İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB), İsrail’in sivilleri hedef saha ve aralıksız devam ettirdiği saldırıları karşısında Gazze halkını desteklemek ve parlamentolar arası diplomasi yollarını ele almak üzere başkent Tahran’da olağanüstü toplandı.

İSİPAB devre başkanı İran, geçmiş devre başkanı Sudan ve istikbal devre başkanı Mali meclis başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen troyka toplantısında, Türkiye’den Meclis Başkanı Cemil Çiçek de bulundu.

Toplantıya Suriye, Filistin, Katar, Lübnan, Kuveyt ve Cezayir meclis başkanı, Pakistan ve Umman ise meclis başkan vekili düzeyinde katıldı.

Toplantıya başkanlık eden İran Meclis Başkanı Ali Laricani, İsrail’in son senelerde Müslüman ülkelerdeki krizleri fırsat bilerek Gazze halkına yönelik cinayetlerini arttırdığını belirterek, “Utanmaz siyonist rejimin (İsrail) abluka altında tuttuğu Gazze halkına ve bilhassa çocuk ve kadınlara karşı işlediği cinayetler soykırım ve insanlık suçundan öteki bir şey değildir. Dünya bu vahşi rejimin cinayetlerine gözlerini kapamış ve onu destekliyor” dedi.

Gazze’nin bütün Müslümanların kalbi olduğunu dile getiren Laricani, “Hizbullah, Hamas ve İslami Cihad bunun gibi direniş güçleri Ortadoğu’ya yeni bir tarif getirdi. Her ne kadar ABD bu direnişçilerin hukuki haklarını tanımamakta ısrar etse de onlar siyonist rejim karşısındaki cesaretlerini gösterdiler. Bu direnişçiler bütün dünya Müslümanlarının iftiharıdır” ifadesini kullandı.

“Direnişin yanındayız ve onları destekliyoruz” diyen Laricani,  mümkün olan her yolla Filistin halkına yardım edeceklerini söyledi.

Mısır’dan Refah kapısını açması istiyoruz

İSİPAB üyesi ülkelere Müslümanların temsilcisi şekilde ağır bir mesuliyet düştüğünü hatırlatan Laricani, bu konu için Mısır’a da büyük görevler düştüğüne değinerek, şunları kaydetti:

“Mısır’dan Gazze halkına insani yardımların ulaştırılması için Refah kapısını acilen açmasını istiyoruz. Bu, Mısır hükümeti için üçüncü Gazze savaşında nasıl bir rol oynayacaklarını gösterecekleri tarihsel bir dönüm noktası. Mısır’ın mesuliyet bilinci göstereceği tavırla sağlamlaşacaktır.”

Laricani, İSİPAB’ın Müslüman halkları, mazlum Filistinlileri desteklemek için örgütlendireceğini sözlerine ekledi.

Netanyahu Filistinlilerin kendi aralarında uzlaşmasını hazmedemedi

Filistin Ulusal Meclis Başkanı Selim ez-Zenun ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Filistinlilerin kendi aralarında uzlaşmasını hazmedemediğini, bu nedenle saldırılarını artırdığını anlatım etti.

“Netanyahu, Filistin uzlaşısı karşısında çıldırmış bir biçimde orantısız güce başvurarak bütün dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işlemiştir” diyen Zenun, Filistin’de gün geçtikçe kötüleşen bir duruma karşı kayıtsız kalınmamasını istedi.

Filistin Meclisi adına toplantıda bulunanlara önerilerini sunan Zenun, öncelikli şekilde İsrail’in keyfi tutuklamalarının uluslararası cemiyet sebebi ile kınanmasını ve tutuklu bulunan 35 Filistin milletvekilinin serbest bırakılması çağrısında bulunulmasını ilgi etti.

Gazze’ye lüzumlu her çeşit insani yardım ve besin maddesinin acilen ulaştırılması gerektiğini vurgulayan Zenun, başta Refah olmak üzere geçiş kapılarının açılması meselesi için toplantıda bulunanların desteğini istedi.

Zenun, İkinci Cenevre Anlaşması gereğince Filistin halkının can ve mal güvenliğinin güvence altına alınması ve uluslararası toplumun bu konu için harekete geçmesini de  talep etti.

Muhabir: Zeynep Biçkioğlu

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber