Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 16 Eylül 2022 - 15:53 Yorum: 0

İşitme engelli bireylerin sesi olmak için eğitim alıyorlar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde açılan işaret dili kursuna katılan vatandaşlar, işitme engellilerin sesi olmak için eğitim alıyor.

İşitme engelli bireylerin sesi olmak için eğitim alıyorlar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde açılan işaret dili kursuna katılan vatandaşlar, işitme engellilerin sesi olmak için eğitim alıyor.

Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlara istihdam sağlamak ve yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla açtığı kurslar çerçevesinde işaret dilini de ekleyerek işitme engellilere ses oluyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Engelli Şube Müdürlüğü'nde verilen eğitimlere engelli bireylerin yanı sıra vatandaşlar da katılıyor.

İşaret Dili Eğitmeni ve Tercümanı Nimet Kerimoğlu, işaret dili eğitimin önemli olduğunu ve istatiksel verilere göre 2050 yılında her 10 kişiden birinin işitme engelli olabileceğini söyledi. İşitme engellilerin sesi olmak için 8 yıl önce eğitim vermeye başladığını belirten Kerimoğlu, kendisini tetikleyen şeyin kimsesiz ve özel gereksinime ihtiyacı olan çocukların olduğunu aktardı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber