Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 29 Ekim 2020 - 11:43 Yorum: 0

İşitme engelli kadın basketbolcu dünya tarihine geçti

İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı'nın genç oyuncusu Çağla Nur Uzundurukan, FIBA Avrupa Kupalarında forma giyen ilk işitme engelli sporcu olarak...

İşitme engelli kadın basketbolcu dünya tarihine geçti

İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı'nın genç oyuncusu Çağla Nur Uzundurukan, FIBA Avrupa Kupalarında forma giyen ilk işitme engelli sporcu olarak dünya tarihine geçti.

İzmit Belediyespor'un Macaristan temsilcisi DVTK Miskolc'u 85-68 yenerek Euroleague Women'da gruplara kaldığı maçta takımının formasını terleten Çağla Nur Uzundurukan, Avrupa kupalarında oynayan ilk işitme engelli sporcu olarak dünya tarihine geçti. Daha önce İzmit Belediyespor ile Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde parkeye çıkarak lig tarihinde bir ilke imza atan Uzundurukan aynı başarıyı Avrupa kupalarında da gösterdi.

Çağla Nur Uzundurukan, İzmit Belediyespor'un Euroleague Women gruplarında oynayacağı maçlarda forma giymesi halinde, Euroleague'de oynayan ilk işitme engelli sporcu olarak bir başka ilke daha imza atacak. Müsabaka sonrası konuşan genç basketbolcu Uzundurukan, "Sadece Türkiye'de değil dünyada bir ilki gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Takımımla birlikte Euroleague Woman'da mücadele edeceğim için ayrıca mutluyum. Ben bir rol modeli olmaktan veya başkalarına ilham vermekten dolayı çok heyecanlıyım. Ligde ve Avrupa yolunda bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İşitme engelli kadın basketbolcu dünya tarihine geçti

İşitme engelli kadın basketbolcu dünya tarihine geçti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber