Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 04 Mart 2015 - 16:23 Yorum: 0

İşitme engelli öğrenciler, orkestra kurmaya hazırlanıyor

Edirne'de, duymadıkları müzik aletlerini çalmayı öğrenen işitme engelli öğrenciler, orkestra çalışmalarını sürdürüyor

İşitme engelli öğrenciler, orkestra kurmaya hazırlanıyor

EDİRNE (AA) - Edirne'de, duymadıkları müzik aletlerini çalmayı öğrenen işitme engelli öğrenciler, orkestra kurma yolunda adım attı. 

Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler İlköğretim Okulunda eğitim gören 31 öğrenciden oluşan tiyatro ve halk oyunları ekibi de orkestra ile sahne alabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Okulu Müdürü Leyla Ateş, yaptığı açıklamada, okulda özellikle müzik çalışmalarına  önem verdiklerini söyledi.

Okullarında, tiyatro ve halk oyunları ekibi de olduğunu aktaran Ateş, "Müzik onları hayata bağlıyor. Şimdi melodika ve flütle duymadan çalmayı öğrendiler. Öğretmenlerinden öğrendiklerini melodiler eşliğinde çalıyorlar. Öğrencilerim işitmeden de topluma faydalı olabileceklerini görüyorlar. Müzik aletlerimizi ilerleyen günlerde çoğaltacağız. Şu anda hedeflenen orkestrasının temelini atıyoruz" diye konuştu.

Ateş, öğrencilerin tamamının yatılı olarak eğitimine devam ettiğini, yüzme, tekvando, basketbol, futbol ve voleybol eğitimi de aldıklarını kaydetti.

 

- Çocuklarının derslerine katılıyorlar

 

Edirne'de yaşayan işitme engelli Ahmet ve Tülay Boz çifti de okulda eğitim gören çocukları Furkan ve Arda'nın dersine katılıyor.

AA muhabiriyle yazarak iletişime geçen Ahmet Boz, çocuklarının eğitimine önem verdiğini söyledi.

Lise mezunu olduğunu aktaran Boz, "Fırsat buldukça çocukların derslerine girmeye çalışıyoruz. Biz de işitme engelliyiz. Onlara, iyi bir meslek sahibi olması ve hayata katkıda bulunması için destek veriyoruz" diye konuştu.

Öğrencileri ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu da Türkiye'de işitme kaybının bin çocuktan birinde ya da üçünde ortaya çıktığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı olarak öncelikle bebeklerde işitme engelini ortaya çıkarmak için tarama yaptıklarını vurgulayan Kişioğlu, "İşitme engelli öğrencilerimizin müzikle ilgilenmesini olumlu buluyoruz. Müzik çocukların gelişimine her anlamda katkıda bulunuyor. Okulumuzda birçok alanda çalışma var ancak müzikle olan orkestra çalışması güzel bir adım" dedi.

Kişioğlu, işitme engelli vatandaşların daha iyi hizmet alabilmesi amacıyla Edirne'deki her 112 personelinden birinin işaret dilini öğreneceğini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber