Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 14 Mayıs 2016 - 13:13 Yorum: 0

İşitme Engellilere Yönelik İlk "E-sınav" Yarın

Millî Eğitim Bakanlığınca, yüzlerce sorunun işaret diline çevrildiği ve videolu çekimlerinin gerçekleştirildiği, işitme engelli adaylara yönelik ilk...

İşitme Engellilere Yönelik İlk 'E-sınav' Yarın

Millî Eğitim Bakanlığınca, yüzlerce sorunun işaret diline çevrildiği ve videolu çekimlerinin gerçekleştirildiği, işitme engelli adaylara yönelik ilk elektronik sınav (e-sınav) yarın Ankara'da yapılacak.

İşitme engelli adaylar, ehliyet almak için, ilk "e-sınav" yöntemiyle Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavları'na girecekler. MTSKS, yılda 6 defa kağıt kalem kullanmak suretiyle ve pazartesi günleri hariç e-sınav uygulaması şeklinde gerçekleştiriliyor. MTSKS'ye çeşitli engel gruplarından adaylarla, işitme engelliler de girebiliyor.

İŞİTME ENGELLİ ADAYLAR İÇİN SORU HAVUZU

İşitme Engelliler Federasyonunun başvurusu sonucunda, MTSKS'de işitme engelli adayların sınav uygulamasından kaynaklı sıkıntılarını ortadan kaldırmaya dönük çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda, işitme engelli adaylar için soru havuzu oluşturuldu. Hazırlanan soru paketleri, işaret dili tercümanı öğretmenler eşliğinde tekrar gözden geçirilerek, bu adaylara ve işaret diliyle anlatıma en uygun hale getirildi. Yüzlerce sorunun işaret diliyle anlatıldığı video çekimleri yapıldı. E-sınav yazılımı, işitme engelli adayları tanımlayacak şekilde düzenlendi. Hazırlanan sorular ve işaret diliyle anlatım videoları, e-sınav uygulamasının yapıldığı bilgisayarlarda yazılıma entegre edildi. MTSKS e-sınav uygulama kılavuzu işaret diline çevrildi, video görüntüsü de sisteme dahil edildi.

E-SINAV YAYGINLAŞTIRILACAK

Bu yıl 17 ilde, e-sınav salonlarında işitme engelli adayların Ankara'ya gelmek zorunda kalmadan sınava alınabilmeleri için çalışmalar sürdürülüyor.

Sınav, yarın saat 11.30 ve 13.00'te Beşevler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli e-sınav salonunda düzenlenecek. Daha önceden sadece Ankara'da işaret dili bilen gözetmenler eşliğinde sınava girebilen işitme engelli adaylar, e-sınav uygulamasıyla, yazılı soruların yanında, bunların işaret diline çevrilmiş videolarını da görebilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber