Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 10 Mart 2015 - 15:13 Yorum: 0

İskenderun'da Gençlik Merkezi kursları

HATAY (AA) - İskenderun Gençlik Merkezi tarafından açılan kitre bebek ve rölyef kurslarına ev hanımları yoğun ilgi gösteriyor.İskenderun Gençlik Merkezi'nde öğretmen Betül Gökmen, AA...

İskenderun'da Gençlik Merkezi kursları

HATAY (AA) - İskenderun Gençlik Merkezi tarafından açılan kitre bebek ve rölyef kurslarına ev hanımları yoğun ilgi gösteriyor.

İskenderun Gençlik Merkezi'nde öğretmen Betül Gökmen, AA muhabirine, bu sanatın unutulmaya yüz tutmuş sanatlar arasında olduğunu söyledi.

Kitre bebek eğitmenlerinin Akdeniz Bölgesi'nde çok az sayıda olduğunu ifade eden Gökmen, kitre bebek ve rölyef sanatını yaşatmak ve daha fazla kesime tanıtmak için çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

Yaptıkları çalışmalarda genellikle yöresel tarzlara ağırlık verdiklerini kaydeden Gökmen, kültürlerin kalıcı hale gelmesinde bu sanatın önemli olduğunu söyledi.

Rölyef sanatının başlangıçta saray süslemesi olarak yapıldığını vurgulayan Gökmen, şöyle devam etti:

"Çalışmalarımızda kitre bebek ve rölyefi beraber yapıyoruz. Başlangıç aşamasında kursiyerlerimize farklı sanat dallarında eğitimler veriyoruz. Bu eğitimleri alan kursiyerlerimiz daha sonra kendi belirledikleri çalışmaları istedikleri şekilde hazırlıyorlar. Bu sanat ilk çıktığı dönemlerde önemli bir yere sahipti ancak zamanla unutulmaya yüz tuttu. Bizde unutulmasının önüne geçebilmek için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Merkezimizde yaptığımız çalışmaları yıl içerisinde bir sergide topluyoruz."

Kitre bebek ve rölyef kursu alan kursiyer Hatice Tekin ise ev hanımları için bu kursun önemli olduğunu belirtti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber