Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 17 Eylül 2014 - 11:04 Yorum: 0

İskoçya'da tarihi bağımsızlık referandumu yarın

İskoçya'da yarın yapılacak tarihi referandum için son kampanya gününe girilirken, kamuoyu araştırmaları az da olsa "Bağımsızlığa Hayır" destekçilerinin önde olduğunu gösteriyor.

İskoçya'da tarihi bağımsızlık referandumu yarın

İskoçya'da yarın yapılacak tarihsel referandum için son kampanya gününe girilirken, kamuoyu muayeneleri az da olsa 'Bağımsızlığa Hayır' destekçilerinin önde olduğunu gösteriyor.

İskoçya bölgesel hükümetinin Başbakanı ve ayrılıkçı İskoç Ulusal Partisi'nin (SNP) önderi Alex Salmond, yazdığı mektupta İskoç seçmenlerden 'Evet' oyu kullanmalarını istedi. Salmond, seçmenlerin ellerinde ülkenin geleceğini saptama gücü olduğunu belirterek, 'İskoçya'nın, ülkemizin geleceği ellerimizde' ifadesini kullandı. 

Dün akşam yayınlanan son üç ankete göre, 'Bağımsızlığa Hayır' diyeceklerin oranı önde gözüküyor. Anketler, 'Hayır' oyu vereceklerin oranının takribî yüzde 52, 'Evet'çilerin oranının ise takribî yüzde 48 olduğunu ortaya koydu. İskoç seçmenlerin takribî yüzde 3 ila 8'inin ise hala kararsız olduklarını söyledikleri belirtiliyor.

Anketler manşetlerde

İskoç gazeteleri de bugünkü sayılarının manşetlerine son anketleri taşıdı. The Herald gazetesi referandumun başa kafa geçeceğinin görüldüğünü aktarırken, Scotsman gazetesi 'Hayır oyu önde lakin Evet farkı kapatıyor' manşetini atti.

Öte yandan İngiltere'nin eski üst seviye askeri yetkilileri kaleme aldıkları açık mektupta, 'Evet' sonucunun İngiltere'yi saldırılara karşı savunmasız kılacağı uyarısında bulundu. 'Birlikte Daha İyiyiz' kampanyasının da bugün İskoç seçmenlere 'Hayır' oyu vermeleri için son kere çağrıda bulunmaları bekleniyor.

İskoçya'da yaşayan ve 16 yaş üzerindeki İskoçlara yarın 'İskoçya müstakil bir yurt olmalı mı?' sorusu yöneltilecek. Yaklaşık 4 milyon İskoçun yarın sandık başına gitmesi bekleniyor. Oy verme işlemi yarın sabah mahalli saatle 07.00'de (TSİ 09.00) başlayacak ve akşam mahalli saatle 22.00'ye (TSİ 00.00) kadar sürecek. Sonucun cuma sabahından öncelikle dikkat çekici olması beklenmiyor.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber