Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Mart 2015 - 15:38 Yorum: 0

İŞKUR, Muğla'da işgücü piyasa araştırması yapacak

Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü araştırmasında 2 bin 663 işyeri ziyaret edilecek

İŞKUR, Muğla'da işgücü piyasa araştırması yapacak

MUĞLA (AA) - Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından İşgücü Piyasası Talep Araştırması yapılarak, ihtiyaç duyulan meslekler yerinde tespit edilecek.

Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yerel noktada bir tür "ayağına gitme görevi üstlenecekleri" ifade edildi. Muğla'nın tamamında gerçekleştirilecek talep araştırması ile işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenlerinin belirleneceği kaydedildi.

Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak araştırmanın, genel müdürlükte konusuna hakim, güçlü bir ekiple koordine edileceği bildirildi.

Saha çalışmasının 2 bin 663 iş yerinde Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü personeli tarafından iş yerleri ziyaret edilerek gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Çalışma sonuçlarının raporlaştırılması yine İŞKUR personeli tarafından gerçekleştirilecektir. Çalışmanın sonuç raporunda Muğla iş gücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınacaktır. Aktif istihdam politikalarının, özellikle iş gücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaçlara göre açılması planlanmaktadır. Araştırmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması beklenmektedir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber