Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 17 Ocak 2018 - 10:43 Yorum: 0

İŞKUR, Osmaniye’de 9 bin 668 kişiyi iş sahibi yaptı

Osmaniye İŞKUR'un, 2017 yılında 9 bin 668 kişiyi işe yerleştirdiği bildirildi.

İŞKUR, Osmaniye’de 9 bin 668 kişiyi iş sahibi yaptı

Osmaniye İŞKUR'un, 2017 yılında 9 bin 668 kişiyi işe yerleştirdiği bildirildi.

Osmaniye İŞKUR'dan yapılan açıklamaya göre, geçen yıl işsizlere mesleki deneyim kazandıran İşbaşı Eğitim Programı'ndan 2 bin 927 kişi faydalanarak, işgücü piyasasına girişleri kolaylaştırıldı.

Osmaniye İŞKUR, işsizlere iş arama yolları ve işverenle mülakat teknikleri konusunda rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulan bireysel görüşmede Türkiye altıncısı, grup görüşmesinde ise Türkiye ikincisi oldu. Bu kapsamda 43 bin 407 kişi bireysel görüşme yoluyla 463 grup ise grup görüşmesi yoluyla iş ve meslek danışmanlığı hizmeti aldı.

Girişimcilik Eğitim programı kapsamında kendi işini kurmak isteyen 789 katılımcıya girişimcilik eğitimi verilerek işgücü piyasasına girişimci kazandırıldı. Bin 800 kişi Toplum Yararına Programlar kapsamında çeşitli işlerde çalışarak geçici de olsa gelir desteği elde etti.

Osmaniye İŞKUR 2017 yılında toplam 9 bin 668 kişiyi işe yerleştirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber