Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 21 Nisan 2018 - 15:13 Yorum: 0

İŞKUR sosyal yardım alan vatandaşı iş gücüne dahil etmek için kolları sıvadı

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nce, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf temsilcileriyle toplum yararına program (TYP) başvuru öncesi...

İŞKUR sosyal yardım alan vatandaşı iş gücüne dahil etmek için kolları sıvadı

Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nce, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf temsilcileriyle toplum yararına program (TYP) başvuru öncesi toplantı düzenlendi.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu Başkanlığında yapılan İl ve İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında Sosyal yardım yararlanıcılarının istihdamını sağlamak için SYDV'lerle İl Müdürlüklerimizin gerekli işbirliğini etkin biçimde sağlamaları, kararı alınmıştı.

İl ve İstihdam Kurulu Kurulu gündem maddesine istinaden Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Şube Müdürü Abdulkadir Mutlu başkanlığında Erzurum İŞKUR İl Müdürlüğü Toplantı Salonun da toplanıldı.

Toplantıya Erzurum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Haluk İlhan, Merkez Aziziye ilçesi Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Gül Genç, Merkez Palandöken İlçesi Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Pınar Gündoğdu, Merkez Yakutiye ilçesi Sosyal Hizmetler Merkezi Müdür Yardımcısı Şaban Bora Garipoğlu, Merkez Palandöken ilçesi Sosyal Hizmetler Merkezi Celal Bilen, Palandöken Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Merkez Yakutiye Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Müdür V. Hüseyin Özkan katılımlarıyla gerçekleşti.

Toplantıda en önemli ve ivedi olarak alınan karar Sosyal Yardım Alan vatandaşların öncelikli olarak iş arama sürecine yönlendirilmesi , Meslek Edindirme Kurslarına ve Toplum Yararına Programlarına başvuruya yönlendirilmesi ve mevzuat çerçevesinde öncelik verilmesiydi.

Toplantı da "Sosyal Yardım Alan vatandaşların" özel olarak bir çalışma yapılarak ilk önce istatistik veriler çıkarıldı. İstatistik verilerle ilk olarak Erzurum İŞKUR da 24-28 Nisan arasında yapılacak olan TYP (Toplum Yararına Programlarına) başvuru yapmaları sağlanacak .Başvuru yapılan Sosyal Yardım Alan vatandaşların takibi özel bir çalışma ile takip edilecek.

Son olarak İŞKUR Şube Müdürü Abdulkadir Mutlu, TYP sonucunda da Sosyal Yardım Alan vatandaşların kaç kişinin noter huzurunda vb. seçildiğini tespiti yapılıp diğer Sosyal Yardım vatandaşların üzerinde önemle işe yerleşme konusunda çalışmalar yapılacağını ve sürekli olarak ilgili kurumlarla iletişim halinde kalıp gerekli çalışmaları yapacağını belirtti.

İŞKUR sosyal yardım alan vatandaşı iş gücüne dahil etmek için kolları sıvadı

İŞKUR sosyal yardım alan vatandaşı iş gücüne dahil etmek için kolları sıvadı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber