Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
01:23 Aranan şahıs motosikletli polislerden kaçamadı01:14 Okul çevresinde küçük çocuklara sigara satanlara operasyon01:05 Bakan Tunç: “Antalya’da bir kişinin otomobilin arkasına bağlanarak sürüklen...00:50 TCMB: “Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırılmıştır”00:46 Akaryakıt istasyonunda faciadan dönüldü: Kaza yapan otomobil pompa önünde t...00:45 İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldı...00:42 Polonyalı turisti Pamukkale’de unutup Salda’ya gittiler00:36 İş yerinde bacağından silahla vuruldu00:28 Kaza ihbarında bulundukları polislere sürpriz yaptılar00:22 Otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı00:21 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri töreni yapıldı00:19 Böyle kaza görülmedi: İnşaat çukuruna devrilen araç kamyonun kasasına girdi00:19 İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak kaldırılmaya başlandı00:10 Devler Ligi’nde finalin adı: Real Madrid - Borussia Dortmund23:48 Kuzey Makedonya’nın yeni cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova oldu23:46 Konya’da üç tekerlekli bisiklet otomobille çarpıştı: 1 yaralı23:45 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Küba’nın bağımsızlık mücadelesinin öncüsü Jose Mart...23:44 Kayıp yaşlı kadın 300 metrelik uçurumda ölü bulundu23:39 Adana’da otomobil bisikletli yaşlı adama çarpıp kaçtı: 1 ölü23:38 Uğurcan Çakır: "İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz...
Dünya 28 Temmuz 2014 - 10:11 Yorum: 0

İslam alemi bayram namazında buluştu

İslam alemi ramazan bayramını kutlarken Gazze'de bayram namazı, İsrail topçu birliklerinin topçu ateşinin gölgesinde kılındı.

İslam alemi bayram namazında buluştu

Gazzeliler bayram namazı kılarken, İsrail topçu birlikleri de Gazze'nin doğusundaki bazı hedeflere 3 topçu ateşiyle hücum düzenledi.

Sınıra yakın yerde İsrail askerlerinin devinim eden her şeye ateş etmesinden ötürü bu bölgedeki Filistinlilerin çoğu bayram namazını kılamadı.

Her bayram namazında çocuklarını camiye getiren aileler, İsrail'in camilere hücum düzenlemesi endişesiyle çocuklarını bu bayram namazına getirmedi.

Kudüs

Kudüs'teki müslümanlar bayram namazı için Mescid-i Aksa'ya akın etti.

Kur'an tilaveti ve teşrik tekbirleriyle bayram namazına kadar Mescid-i Aksa'da bekleyen Müslümanlar, bayram namazının derhal ardından Gazze'de şehit edilen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namazın ardından üzerlerinde 'Hepimiz Gazze ile beraberiz', 'Sizin zaferiniz bizim bayramımızdır' yazan siyah tişortlü yüzlerce Filistinli Kubbetü-s Sahra'nın güneye bakan merdivenlerinde uzun süre 'Canımız sana feda Gazze', 'Canımız kanımız Aksa' sloganları attı. 

Öte yandan, İsrail askerleri Mescid-i Aksa'nın 10 kapısından sırf Hıtta, Meclis ve Esbat kapılarından giriş-çıkışa izin verdi. Bu nedenle kapılarda yaşanan izdiham ve yığılma sebebi ile Mescid-i Aksa ancak iki saatte boşaldı.

Ankara

Ankara Kocatepe Camii'ne çocuklarıyla gelen vatandaşlar, bayram sevincini birbirleriyle kucaklaşarak yaşadı.

Vatandaşlar namazın ardından, İslam coğrafyasındaki kan ve gözyaşının durması için dua etti.

Öte yandan muhtelif ülkelerden gelen müslümanlar da bayram neşesine Kocatepe Camii'nde ortak oldu. 

Bayram namazının bitmesiyle cami kapılarında yerini saha Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileri, Gazze'deki Müslümanlar için yardım topladı. 

İstanbul

İstanbul'da bayram namazı'nı kılmak arzulayan binlerce müslüman Sultanahmet Camisi'ne akın etti.

Şanlurfa

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, ramazan bayramına hüzünlü girdi.

Yaklaşık 28 bin kişinin barındığı Süleyman Şah Konaklama Tesisinde kendileri için hazırlanan alandabayram namazı için saf tutan Suriyeliler, hutbenin ardından Gazze ve ülkelerindeki olayların sona ermesi için dua etti. 

Türkiye'nin sağladığı bütün olanaklara karşın vatanlarından uzakta bayramı buruk geçiren bazı Suriyelilerin ise gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Kilis

Kilis'te Öncüpınar ve Elbeyli konteyner kentlerinde yaşayan Suriyeliler de Halep ve Şam camilerinde saf tuttu. Suriyeliler, hutbenin ardından Suriye'de barış ve huzurun sağlanması, kan ve gözyaşının dinmesi için dua etti.

Suriyeliler, namazın ardıdan birbirleriyle bayramlaştı.

Yemen

Yemen'de vatandaşlar Ramazan Bayramı dolayısıyla camileri ve namaz alanlarını doldurdu.

Başkent Sana'da yaşayan müslümanlar Ramazan Bayramını coşku ile karşılayarak birbiriyle kucaklaştı.

ETİKETLER: İslam , alemi , bayram , namazında , buluştu
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber