Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 25 Mart 2017 - 13:44 Yorum: 0

İslam Alimleri Bağcılar’da buluştu

Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği (UMAD) ve Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin işbirliğinde gerçekleştirilen İstişare Toplantısı...

İslam Alimleri Bağcılar’da buluştu

Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği (UMAD) ve Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin işbirliğinde gerçekleştirilen İstişare Toplantısı Bağcılar Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, "Türkiye'nin bugün İslam dünyasında önemli bir rolü var" dedi.

Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği (UMAD) ve Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği İstişare Toplantısı Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Bağcılar Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemil Şahin,UMAD Başkanı Abdulvahap Ekinci, Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği,İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş, ile Türkiye'den ve dünyanın birçok yerinden din görevlisi ve akademisyen katıldı. Toplantıda dünyadaki Müslümanların ekonomik, sosyal, siyasi, toplumsal olmak üzere birçok alandaki sorunları görüşüldü. Ayrıca Müslüman bir alimin nasıl olması gerektiği, ne tür niteliklere sahip olması gerektiğinin üzerinde duruldu. Toplantıda Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği'nin çalışmaları ve projelere yönelik önerilerde dinlendi. Katılımcıların sorularının da cevaplandırıldığı toplantıda İslam dünyasının gelişmesi ve ilerlemesi için alimlere düşen görevler tartışıldı.

"Alimlerin yetiştireceği genç nesillere ihtiyacımız var"

Toplantıya katıldığı için çok mutlu olduğunu dile getiren İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, " Dünyadaki zinde kuvvetler kendilerinin hayatiyetlerini sürdürmek adına bir takım planlar yaptılar. Elbette dış güçlerin planladığı bu planlar karşımda duruyor ama bizim Müslümanlar olarak sorumluluğumuz nedir biraz daha o konuya kafa yormak gerektiğini düşünüyorum. Bu gün zaten bunun için buradayız. Alimlerin yetiştireceği genç nesillere ihtiyacımız var, inşallah bu toplantı bu manada çok önemli bir fonksiyon" dedi.

"Türkiye'nin bugün İslam dünyasında önemli bir rolü var"

Birçok Müslüman alimini bir araya getiren toplantının önemine dikkat çeken Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, "Toplantıda alimlerin bir araya geldi ve İslam coğrafyasının yaşadığı önemli sıkıntıları tartışmak ve onlar için çözüm görüşmeleri yapılacak. Toplumlarda İslam ümmetinin kalkınmasında alimlerin rolü üzerinde durmalıyız. Tarih boyunca İslam düşmanları, alimleri toplumlarından kopararak saldırılarda bulundular. Toplantı içerisinde çalıştay yapılıyor. Bu toplantıda yapılacak çalıştayda Türkiye ve dünyadan gelen alimlerin bir arada ortak çalışmaları yürütmesi için görüşmeler yapılacak. Alimler Birliği'nin hedefleri İslam kimliğinin korunması, Allah'ın emrettiği ümmetler için en hayırlı ve itidalli ümmet olarak yetiştirilmesi, yıkıcı ve şiddet kullanan akımlara karşı durulması. Topluma, ümmete, Müslüman dünyasına hayırlı yeni alimler yetiştirmek hedeflerimizin arasında. Türkiye'nin bugün İslam dünyasında önemli bir rolü var. Türkiye, mazlumlara ev sahipliği yapan, dünyanın her yerinde Müslümanların haklarını savunan bir ülke. Türkiye halkına ve hükümetine teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetine ve halkına teşekkür ederim" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber