Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 09 Mart 2015 - 13:53 Yorum: 0

İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği Konya'da toplanacak

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, yönetim kurulu üyesi olduğu, 60 ülkeden 149 üyesi bulunan İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği'nin 30. Yönetim Konseyi Oturumu ve İşbirliği...

İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği Konya'da toplanacak

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, yönetim kurulu üyesi olduğu, 60 ülkeden 149 üyesi bulunan İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği'nin 30. Yönetim Konseyi Oturumu ve İşbirliği Fonu'na ev sahipliği yapacak.

 Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Yönetim Kurulu'nda bulunduğu İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği (OICC), 30. Yönetim Konseyi Oturumu ve İşbirliği Fonu'nun 11 -13 Ağustos tarihleri arasında Konya'da yapılması kararlaştırdı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'yi dünya arenasında temsil ettiklerini hatırlattı.

İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği'nin İslam coğrafyasından 60 ülkeden 149 belediyenin üye olduğu en kapsamlı kuruluş olduğunu ifade eden Akyürek, birlik üyelerini Konya'da düzenlenecek 30. Yönetim Konseyi Oturumu ve İşbirliği Fonu'nda ağırlayacaklarını söyledi.

1980 yılında Mekke ve Cidde merkezli olarak kurulan, İslam dünyasından 149 şehrin üye olduğu İslam Şehirleri ve Başkentleri Birliği'nin ülkemizdeki üyeleri Konya ile birlikte İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Kayseri, Gaziantep, Edirne, Şanlıurfa ve Mersin.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber