Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 25 Şubat 2015 - 16:43 Yorum: 0

İslam insanlığın son sığınağı

İlahiyatçı-Yazar ve Akabe Vakfı’nın Fahri Başkanı Mustafa İslamoğlu, Malatya’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

İslam insanlığın son sığınağı

MALATYA - İlahiyatçı-Yazar ve Akabe Vakfı’nın Fahri Başkanı Mustafa İslamoğlu, Malatya’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. İslamoğlu, “İslam bizim babamızın malı değil, İslam insanlığın son sığınağı. İslam’ın yetimi olan milyarlar, büyük ailemizin kayıp çocuklarıdır” dedi.

Beraberindeki kalabalık bir heyetle birlikte Malatya Halk Eğitim Merkezi Salonunda, "Kur’an Halkaları" talebelerine ders veren İslamoğlu, “Mesele elbette sadece anlatmak değil. Yani ben bu noktada Batılılara şirin görünelim, gayrı Müslimlere cici görünelim derdinde falan değilim. İslam’ın böyle bir derdi yok. Ama bu takdim edilen de İslam değil. Müslümanların ürettiği rivayet kültürü bunu diyor, fakat Hz. Rasul’ün dini öğrendiği kaynak olan vahiy bunu demiyor. Peki, bu durumda İslam töhmet altında bırakılmış olmuyor mu? İslam bizim babamızın malı değil, İslam insanlığın son sığınağı. İslam’ın yetimi olan milyarlar, büyük ailemizin kayıp çocuklarıdır. Ümmet olmak, insanlığa anne olmaktır” dedi. İslamoğlu konuşmasında vahiyle yorumu ayırmak ve sınırlarını belirtmek gerektiğinin altını çizdi.
YENİ CAMİİDE SABAH NAMAZINI KILDIRDI
Malatya Yeni Camii de sabah namazını kıldıran ve Kur’an okuyup mealini ve açıklamasını veren İslamoğlu, namaz sonrası Yeni Cami avlusunda bekleyen cemaatle de bir süre sohbet etti. Gösterilen sevgi karşısında duygulanan İslamoğlu, "Malatya tevhidi İslamın ilk anlaşıldığı illerin başında gelir. Yiğidi bol bir memlekettir. Allah kardeşlerimden razı olsun" diye konuştu.
DERNEK AÇILIŞINI YAPTI
Akleden Kalp Eğitim ve Kültür Derneği, Mustafa İslamoğlu ve kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı bir törenle açıldı. Açılışta bir konuşma yapan İslamoğlu, "Derneği sadece gönüllü çalışan fedakâr insanların omzuna bırakmayın. Derneği siz Malatyalılara emanet ediyorum" ifadesinde bulundu.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber