Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Eylül 2016 - 11:18 Yorum: 0

İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası Başkanlarından KTO Karatay’a Övgü

İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası (ICCIA) Başkanı Şeyh SalehKamel, ICCIA Başkan Vekili ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğluile...

İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası Başkanlarından KTO Karatay’a Övgü

İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası (ICCIA) Başkanı Şeyh SalehKamel, ICCIA Başkan Vekili ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğluile beraberindeki heyet, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesini ziyaret etti.

İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası (ICCIA)'nın 24. Yönetim Kurulu Toplantısı için Konya'da bulunan heyete KTO ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Mütevelli Heyeti üyeleri, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konya Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kütükçü ve Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik eşlik etti. Selçuklu ve Osmanlı döneminin sayılı medreseleri arasında yer alan Karatay Medresesini yıllar sonra yeniden açtıklarını söyleyen KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, heyete üniversite hakkında da bilgiler verdi.

"İslam ülkelerinden üniversiteler ile iş birliklerimizi sürdüreceğiz"

Başkan Öztürk, "Türkiye'de ilk olarak KTO Karatay Üniversitesi bünyesinde açılan İslam Ekonomisi ve Finans bölümünde eğitim veriyoruz. İslam ekonomisi, İslami finans ve katılım bankacılığı konularında ülkemiz ve dünyanın ihtiyaç duyduğu uzmanları üniversitemizde yetiştireceğiz. Türkiye'de bir ilk olarak kurduğumuz bölüm ile İslam ekonomisi, İslami finans ve katılım bankacılığı terminolojisinin oluşturmak ve bilinilirliğini yaygınlaştırmak için üniversite akademik dünyası olarak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İş dünyası ve KTO Karatay Üniversitesi olarak dost ve kardeş ülkelerle işbirliğimizi geliştirmek, güçlendirmek istiyoruz. Bu amaçla tüm İslam ülkelerinden üniversiteler ile İslam ekonomisi başta olmak üzere işbirliklerimizi sürdüreceğiz. Üniversitemizin kapıları İslam ülkelerinden gelecek öğrencilere her daim açıktır" diye konuştu.

"KTO Karatay, İslam ülkelerine örnek olacak bir üniversitedir"

ICCIA Başkanı Şeyh SalehKamelde konuşmasında, Türkiye'de özel sektörün ne kadar etkin olduğunu,KTO Karatay Üniversitesi'nde yerinde görme fırsatı elde ettiklerini belirterek, diğer İslam ülkelerinde de bu görevleri devletin değil, özel sektörün yapmasını istediklerini anlattı. İslam ekonomisi ve finans ile ilgili gelişmeleri, konu ile ilgili önemli adımlar atan KTO Karatay Üniversitesi'nde yerinde görme fırsatı bulduklarını anlatan Kamel, Türkiye'de eğitimde modern bir teknoloji gördüğünü ifade ederken, İslam ülkelerinin üniversiteleri arasında da işbirliği yapılmasını vurguladı. İslam dininde eğitimin son derece önemli olduğunu da vurgulayan Kamel, "Üniversiteler bilim ve üretim içindir. KTO Karatay Üniversitesi bunun güzel bir örneğidir. İslam ülkelerine örnek teşkil edecek bu üniversitede emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Program, üniversitenin gezilmesi ve heyetin toplu fotoğraf çektirmesi ile son buldu.

İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası Başkanlarından KTO Karatay’a Övgü

İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası Başkanlarından KTO Karatay’a Övgü

İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası Başkanlarından KTO Karatay’a Övgü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber