Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 01 Eylül 2014 - 21:33 Yorum: 0

İşlerine son verilen işçilerden eylem

Düzce'de işlerine son verilen işçiler, 1. Organize Sanayi Bölgesi'nden kent merkezine yaklaşık 10 kilometre yürüyerek, olayı protesto etti

İşlerine son verilen işçilerden eylem

DÜZCE (AA) - Düzce'de işlerine son verilen işçiler, 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrika önünden kent merkezine yaklaşık 10 kilometre yürüyerek olayı protesto etti.

Beyköy Beldesi 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan, promosyon ve reklam sektöründe faaliyet gösteren fabrikanın önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, dövizler açıp, slogan atarak yürüyüşe geçti.

İki saatlik yürüyüşün ardından kent merkezine ulaşan gruptakiler adına basın açıklamasını okuyan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, bugünün 1 Eylül Dünya Barış Günü olduğunu anımsatarak tüm insanlığın Dünya Barış Günü'nü kutladı. 

"Biz sermaye ile maalesef barışamıyoruz" diyen Serdaroğlu, "İşveren ile savaşımız sonuna kadar devam edecek. İşten atılan insanlar işe alınana kadar burada barış sağlanamayacak. Biz savaşarak barışı sağlayacağız burada. İşveren hangi dilden anlıyorsa biz o dilden konuşmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı. 

Dört ay önce işlerine son verildiği gerekçesiyle fabrika önünde eylemlerini sürdüren işçilere desteklerini sürdüreceklerini söyleyen  Serdaroğlu, "Anayasal hakkıyla güvence altına alınmış sendika hakkını kullanan insanlar işten atılıyor ve her gün işten atılmaya devam ediliyor. Nerede bunun demokrasisi. İşçilerimiz işe geri alınana kadar mücadelemize meşru zeminde devam edeceğiz" diye konuştu. 

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber