Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Mart 2015 - 17:18 Yorum: 0

"İşletmelerde Beceri Eğitiminde Avrupa ile Elele" Projesi

ERZURUM (AA) - Oltu Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 10 öğrenci ve 2 öğretmen, "İşletmelerde Beceri Eğitiminde Avrupa ile Elele" Projesi çerçevesinde Almanya'nın başkenti...

'İşletmelerde Beceri Eğitiminde Avrupa ile Elele' Projesi

ERZURUM (AA) - Oltu Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 10 öğrenci ve 2 öğretmen, "İşletmelerde Beceri Eğitiminde Avrupa ile Elele" Projesi çerçevesinde Almanya'nın başkenti Berlin'de staj görecek.

Proje sorumlusu Esma Abbasioğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı ve Avrupa Birliği Erasmus Programı çerçevesinde uygulanan proje çerçevesinde amaçlarının, daha önce hiç ilçe dışına çıkmamış öğrencilerin vizyonunu geliştirmek olduğunu söyledi.

Staj görecek öğrencilerin 16 ila 19 yaş grubunda olduğunu belirten Abbasioğlu, "Bilişim alanı öğrencileri, bilgisayar donanımı, bilgisayar yazılımı, web programcılığı gibi alanlarda eğitim görmüş kişilerden oluşuyor. Bu çerçevede yurt dışındaki bilgisayar yazılımcılığını ve bu alana dair teknolojik gelişmeleri takip etmeyi istiyoruz. Muhasebe ve finansman bölümünden projeye dahil olan grupta ise bilgisayarlı muhasebe alanında uygulanan programları ve takip edilen öğretileri incelemeye, bu alandaki farklılıkları öğrenmeye ve uygulamaya hevesli öğrenciler var" dedi.

Proje kapsamında Berlin'e gidecek olan Kadir Yıldırım adlı öğrenci de proje sayesinde güncel hayatta, mali nitelikteki işlemleri kayıt altına almak için farklı programları deneme imkanı elde edeceklerini dile getirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber