Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 23 Kasım 2014 - 19:03 Yorum: 0

İsmail Beşikçi Vakfı'nın ilk şubesi Diyarbakır`da açıldı

Kültürel, bilimsel ve sosyal alanlarda çalışmalar yürütmek üzere 2012 yılında İstanbul'da kurulan İsmail Beşikçi Vakfı (İBV), ilk şubesini Diyarbakır'da açtı

İsmail Beşikçi Vakfı'nın ilk şubesi Diyarbakır`da açıldı

DİYARBAKIR (AA) -Kültürel, bilimsel ve sosyal alanlarda çalışmalar yürütmek üzere 2012 yılında İstanbul'da kurulan İsmail Beşikçi Vakfı (İBV), ilk şubesini Diyarbakır'da açtı.

Açılış töreninde konuşan İBV Başkanı İbrahim Gürbüz, Beşikçi'yi yaşarken yaşatmak amacıyla vakfı kurduklarını ve Erbil'de de bir şube açmayı düşündüklerini belirtti.

Sosyolog İsmail Beşikçi ise, "Son yıllarda Kürt ve Kürdistan ile ilgili dünya çapında kapsamlı çalışmalar oldu. Bu çalışmaların sevindiricidir. 1960'lı yıllarda Kürt ve Kürdistan kelimelerinin yasaklıydı. Bu gün ise fili gelişmeler oldu" dedi. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı da, vakfın şubesinin Diyarbakır'da açılmış olmasından dolayı mutluluk duyduklarını kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından Beşikçi, kendi kitaplarını imzaladı. 

Adına kurulan vakfın şube açılışına Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi, Kürt-Pen Başkanı Şeyhmuz Sefer ile Kayapınar Belediyesi eş başkanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber