Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Ekonomi 25 Şubat 2017 - 13:23 Yorum: 0

ISO ve SMIIC arasında işbirliği başlıyor

TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz'ın ISO-SMIIC işbirliği kapsamında Cenevre'de yaptığı görüşmede iki kurum arasında işbirliğinin başlatılması ve teknik...

ISO ve SMIIC arasında işbirliği başlıyor

TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz'ın ISO-SMIIC işbirliği kapsamında Cenevre'de yaptığı görüşmede iki kurum arasında işbirliğinin başlatılması ve teknik anlaşmanın ISO Konseyinin gündemine alınması kararlaştırıldı.

TSE Başkanı ve aynı zamanda İslam Ülkeleri Metroloji ve Standartlar Enstitüsü (SMIIC) Yönetim Kurulu Başkanı olan Sebahittin Korkmaz ve SMIIC Genel Sekreteri İhsan Övüt, 24 Şubat 2017 tarihinde Cenevre'de Uluslar arası Standardizasyon Teşkilatı (ISO) Genel Sekreter Vekili Kevin Mckinley ve ISO yetkilileri ile resmi görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede SMIIC ile ISO arasında işbirliğinin başlatılması ve teknik anlaşmanın ISO Konseyinin gündemine alınması kararlaştırıldı.

Konsey toplantısında Güney Kıbrıs'ın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin SMIIC'e gözlemci üye olmasını gerekçe göstererek ISO ile SMIIC arasında yapılması planlanan teknik işbirliği anlaşmasını engelleme girişimi, Fransız Standartlar Teşkilatının (AFNOR) desteği ile ISO Konseyinin gündemine alınmış, ISO Genel Sekreterliğinin "Teklif edilen teknik işbirliği anlaşmasının SMIIC ile kurulmaması" yönündeki tavsiye kararı TSE'nin itirazları ve yoğun çabası sonucu kaldırılmıştı.

Söz konusu toplantıda bir konuşma yapan TSE Başkanı Korkmaz, Birleşmiş Milletler Teşkilatı ile İslam İşbirliği Teşkilatı arasında stratejik ortaklığın teşvik edilmesi için 10 Eylül 2015 tarihinde BM Genel Kurulunda karar alındığına vurgu yaparak, "ISO teknik bir örgüttür, SMIIC ile ISO arasındaki antlaşma da teknik bir antlaşmadır. Bu konuya politikayı karıştırmak doğru değildir. Ayrıca, ISO'nun strateji planında az gelişmiş olan ülkelere büyük önem verilmektedir. SMIIC'in üyelerinin çoğunluğu Birleşmiş Milletler'in az gelişmiş ülkeler listesinde yer almaktadır. ISO Genel Sekreterliğinin bu tavsiye kararı kendi strateji planı ile de çelişmektedir" ifadelerine yer vermişti.

İşbirliği Yapılacak Alanlar Standardizasyon alanında İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkelerinin ihtiyaçlarına yönelik olarak faaliyetler yürüten SMIIC'in ISO ile işbirliği; ortak standardizasyon çalışmaları yürütülmesi, uzman değişim programlarının hazırlanması, kapasite arttırıcı çalışmalara yönelik programlar hazırlanması, iki kurumun da üyeleri olan en az gelişmiş ülkelere yönelik ortak programlar ve eğitimler geliştirilmesi gibi hususları içeriyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber