Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 23 Temmuz 2014 - 13:08 Yorum: 0

İSO'nun "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırması

Adana'da listeye 12 firma girdi

İSO'nun 'Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' araştırması

ADANA (AA) - İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) "Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasında Adana'da 12 firma listeye girdi.

Adana Sanayi Odası'ndan (ADASO) yapılan açıklamaya göre, geçen yıl açıklanan sonuçlarda Adana'da 15 firma listeye girerken bu yıl sayı 12'ye düştü.

ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, firma sayısındaki azalmayı üzüntüyle karşıladıklarını, bu durumun kent sanayisi açısından düşündürücü ve endişe verici olduğunu belirtti.

Adana firmalarının dış pazarlardaki zorlu koşulların yanı sıra yıllardır teşvikten kaynaklanan haksız rekabet ortamında mücadele etmek zorunda kaldığını ifade eden Kıvanç, teşvik uygulamalarında kentin ikinci bölgede yer alması kararının gözden geçirilmesini istedi.

Kıvanç, "Tüm olumsuzluklara rağmen kendi imkanları ile ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alma ve daha üst sıralara yükselme başarısı gösteren firmalarımızı kutluyor, önümüzdeki yıllarda firmalarımızın daha iyi performans göstermelerini, listede daha çok sayıda yer almasını arzu ve temenni ediyoruz” ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber