Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
19:00 Çorum Belediyesi, 1571 çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı18:59 Burdur’da kontrolden çıkan ticari araç takla attı: 1 kişi yaralandı18:58 Geri dönüşüm tesisinde yangın: Dumanlar iki ilçeden de görüldü18:52 Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katı...18:51 Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib: "Batı Şeria’da yerleşimciler tarafından uy...18:42 Hazırlık maçı: Sivasspor: 3 - Sivas Dört Eylül Futbol: 018:40 BM Viyana Ofisi’nde "Uluslararası Sıfır Atık Günü" programı18:40 Akkuyu NGS’de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı18:36 Adalet Bakanı Tunç: "Maalesef dünya böyle, adaletsiz bir dünya”18:25 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"18:24 İranlıların nevruz tatili beklentileri karşılamadı18:21 İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü18:20 CHP Genel Başkanı Özel Ortaca’da konuştu: "Limon üreticisini bu hale düşüre...18:19 MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın’dan CHP, DEM ve YRP değerlendirmesi18:16 Plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak18:12 Konya’da otomobil kaldırıma çarptı: 5 yaralı18:11 Bakan Yumaklı: "Bu memleketi çocuklarımız için dünyada bir numara yapmak üz...18:10 Adramut Doğa Gezginleri, Everest yolcusu18:08 Solingen’de Türklerin yaşadığı bina kundaklandı: 2’si çocuk 4 ölü, 9 yaralı18:04 "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" Kenya’nın başkenti Nairobi’de kutlan...
Sami Er
Yerel 15 Kasım 2019 - 10:53 Yorum: 0

Ispanak zehirliyor haberlerine tepki

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, ıspanağın zehirlediği iddialarına tepki gösterdi.

Ispanak zehirliyor haberlerine tepki

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, ıspanağın zehirlediği iddialarına tepki gösterdi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde belirli bölgelerde ıspanak ekimi yapılıyor. Özellik inegöl ve Yenişehir ilçelerinde yeni ekilen ıspanaklar önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek. Tarlada ekilen ıspanaklar yavaş yavaş büyürken, ekim yapan çiftçiler son zamanlara Türkiye'nin belirli bölgelerinde yaşanan zehirleme olaylarına inanmıyor.

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, "İnegöl'de 600 dekarlık alanda ıspanak ekimi yapılıyor. Bizim ıspanağımız genelde kış aylarına hitap ediyor. Yenişehir ilçemizde de hatırı sayılır bir ıspanak yetişiyor. Bizim hasadımız yaklaşık 20 gün sonra başlayacak. Köy çocuğuz, ben bildim bile ıspanak ekilir ve yiyelir. Bugüne kadar İstanbul ve Tekirdağ bölgelerinde olan zehirleme olaylarını ne gördük, ne de duyduk. Ispanak bildiğiniz gibi kışın en önemli gıda maddelerinden biri, doktorlar da tavsiye ediyor. Ispanağı alanlar ve evde hazırlayan hanımlar bunları tek tek ayıklıyorlar. Onların içinde güzelavrat otu diye bir ottan söz ediliyor. Onunla alakalı olmadığı kanaatindeyiz. O otun oraya girme şansı yok. Nereden kaynaklandığını bilemiyoruz, ama böyle birşeyi ilk kez duyuyoruz. Şahsen ben hafta iki, üç sefer ıspanak yemeye devam ediyorum. Kışın ıspanaksız bir hayat düşünemem. Bunun içinde başka birşey mi var bilmiyorum ama, geçen yıl biliyorsunuz ıspanak iyi para yapıyordu. Bunun fiyatlarıyla ilgili bir spekülasyon mu yapılıyor bilemiyorum. Vatandaşlar ıspanak yemeye devam ediyor, kimse de bunlara inanmıyor. Çünkü şehirlerde yaşayanların yüzde 70'si Anadolu'nun çeşitli yerlerinden gelmiş köy kökenli insanlar" dedi.

Yıllardır ıspanak ektiğini ifade eden İsmail Demir ise, yaşanan zehirleme vakalarına katılmadığını belirterek, "25 yıldır bu işi yapıyorum. Ispanaktan zehirlenme bu yıl ilk kez duyuldu. Bu fiyatların aşağı çekilmesi için yapılan bir spekülasyondan, başka birşey değil. Bizler ekmeye devam ediyoruz. Bu yıl hasat güzel, fiyatlar da iyi. İşte bu fiyatları aşağı çekmek için böyle bir haber uçurdular. Pazarda ıspanak 5 TL, toptan ise 3 TL. Maliyetlerimizi şu anda kurtarıyor. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla ıspanak yiyebilir, ıspanaktan zarar olmaz, herkese tavsiye edebiliriz" diye konuştu.

Ispanak zehirliyor haberlerine tepki

Ispanak zehirliyor haberlerine tepki

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber