Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 17 Eylül 2014 - 21:04 Yorum: 0

İspanya Türkiye'ye patriot füze bataryası gönderecek

İspanya Savunma Bakanı Morenes, NATO programı çerçevesinde Hollanda'nın yerini almak üzere Türkiye'ye patriot füze bataryası ve asker göndereceklerini açıkladı

İspanya Türkiye'ye patriot füze bataryası gönderecek

İspanya Savunma Bakanı Pedro Morenes, Meclis Savunma Komisyonu'na verdiği bilgide, NATO mekanizması çerçevesinde Irak ve Suriye sınırlarından gelebilecek mühtemel hava saldırısı yahut balistik füze gibi tehditlere karşı sivil halkı korumak için Türkiye'ye patriot füze bataryası göndereceklerini açıkladı.

4-5 Eylül'de Galler'de yapılan NATO Zirvesi'nde, NATO'nun Türkiye'deki çalışmalarının da programladığını belirten Bakan Morenes, bu kapsamda İspanya'nın 6 patriot füze bataryası ve 130 askerini Türkiye'ye göndereceğini söyledi.

Türkiye'nin 2012'deki talebi üstüne başlayan NATO hedefi kapsamında vazife oluşturan Hollanda'nın 2015 Ocak'ta buradaki misyonunu tamamlaması sonrasında yerine geçecek bulunan İspanya'nın, takribî 1 yıldır ABD ve Almanya'nın aynı askeri birlikleriyle işbirliği yaptığı da kaydedildi.

Suriye’den Türkiye’ye yönelik hücum tehdidi kapsamında NATO’nun Türkiye’yi koruma çabalarını desteklemek üzere Hollanda’ya ait patriot hava savunma sistemi 26 Ocak2013'te Adana’da konuşlanmıştı. İlk aşamada bir yıllığına gönderilen savunma sistemi ve 250 askerden oluşan birliğin vazife süresi, Türkiye’nin talebi doğrultusunda geçen sene Hollanda hükümeti tarafından bir sene uzatılmıştı.

Muhabir: Şenhan Bolelli

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber