Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 24 Ekim 2017 - 14:13 Yorum: 0

Isparta’da ’Başarı için hayata gülümse’ semineri

Süleyman Demirel Üniversitesi Kritik ve Analitik Değerlendirme Topluluğu tarafından "Başarı ve Mutluluk İçin Hayata Gülümse" isimli bir eğitim semineri...

Isparta’da ’Başarı için hayata gülümse’ semineri

-Süleyman Demirel Üniversitesi Kritik ve Analitik Değerlendirme Topluluğu tarafından "Başarı ve Mutluluk İçin Hayata Gülümse" isimli bir eğitim semineri düzenlendi.

Pof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminerde, Kişisel Eğitim ve Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, öğrencilerle buluştu. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kritik ve Analitik Değerlendirme Topluluğu Başkanı Esat Karaçavuş, Tolstoy'un, "İnsanı bedenen ameliyat etmek için bayıltmak gerekir, ruhen ameliyat etmek içinse ayıltmak gerekir" sözünden hareket ederek "Kritik ve Analitik Değerlendirme, ayılma, uyanma ve farkına varma sürecidir. Günlük yaşantımızda ki olağan, sıradan, istemsiz ve sistemsiz düşünmeden farklı bilinçli, ilmi ve hür düşünmedir." dedi.

Kritik ve Analitik Değerlendirme Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Diler, geçen yıl kurdukları topluluk hakkında bilgi vererek Sıtkı Aslanhan'ı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Her insanın hedeflerini belirleyerek bir yol haritası çizmesi gerektiğini belirten Diler, "Hayat planımızı belirlemeli, bir sistemin, bir prensibin peşinden koşmalıyız. Bir takım şeylere bağlanmamalıyız. Kritik analitik öğrenmeyi teşvik etmeliyiz. Sadece gerçeğe bağlı, doğru olanı yapmak ve yaptırmak için işe, düşüncelerinizden başlamalıyız." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Sıtkı Aslanhan "Başarı ve Mutluluk İçin Hayata Gülümse" adlı seminer ile öğrencilerle buluştu. Herkesin başarılı olmak istediğini ancak başarının kolay elde edilmediğini söyleyen Aslanhan, başarıya ulaşmak için öncelikle hayallerimizin, hedeflerimizin olması gerektiğini vurguladı. Bilinçaltının çok önemli olduğunu belirten Aslanhan, insan davranışlarını %10'unun bilinçli, %90'ının ise bilinçaltı ile yaptığını söyledi. Yine günümüzde sık sık karşılaşılan dikkat dağınıklığı probleminin örgü ören kız çocuklarında veya dokuz taş oynayan erkek çocuklarında görünmediğini ifade eden Aslanhan, "Çocukken oynadığımız hiçbir oyun boşa değilmiş biz oyun diye oynamışız ama bizi hayata hazırlıyormuş. Örgü dikkat etmeyi, 9 taş ekip çalışmasını öğretiyormuş. Günümüzde çocuklar telefonla oynuyorlar. Burada veliler de var onlara sesleniyorum çocuklarınıza üniversiteye kadar telefon almayın. Çocuklarınıza sorumluluklar verin. Kendi problemlerini çözmeyi öğrenmelerini sağlayın." dedi. Konuşmasının devamında Aslanhan gençlere, "Büyük hayalleriniz hedefleriniz olsun. Sorumluluk almaktan kaçmayın, doğru insanları örnek alın, dürüst olun, kişisel ve mesleki kör noktalarınızın farkına varın ve cesaretli olun, başaracağınıza inancınız olsun." diye tavsiyelerde bulundu.

Isparta’da ’Başarı için hayata gülümse’ semineri

Isparta’da ’Başarı için hayata gülümse’ semineri

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber