Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 30 Mart 2017 - 19:33 Yorum: 0

Isparta’da FETÖ davası

Isparta'da FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Eğirdir Dağ Komando okulu ve Eğitim Merkezinde kurs gören 700 harbiye öğrencisini Ankara'da darbe...

Isparta’da FETÖ davası

Isparta'da FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Eğirdir Dağ Komando okulu ve Eğitim Merkezinde kurs gören 700 harbiye öğrencisini Ankara'da darbe girişiminde kullanmak üzere götürmeye çalışan eski Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ile Erkan Başkanı Orhan Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma güvenlik nedeniyle konferans salonunda yapıldı. Duruşmaya Ankara'da cezaevinde bulunan eski Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve dönemin Tabur Komutanı Merih Özşahin SEGBİS aracılığıyla katılırken, tutuklu sanıklar Nurhan Baran, Ahmet Yıldırım, Cankat Özdemir, Cumhur Keyik, İlhan Çağrı Kayaoğlu ve Merih Özşahin ile tutuksuz sanıklar ve avukatlar katıldı.

Avukatlardan tahliye talebi

Duruşmada iddia makamı mütalaasını vererek, 8 tutuklu sanığın tutukluluk hallerin devamını ve dosyaya ilişkin eksikliklerin tamamlanmasını talep etti. Daha sonra sanık avukatlarının savunması alındı. Tutuklu sanıkların avukatları müvekkillerinin darbeye teşebbüs ve FETÖ üyeliği suçlamalarını kabul etmeyerek tahliye edilmelerini talep etti.

"Bir başka hakimin karşısında olacaktım"

Mahkeme heyeti son olarak sanıklara tahliye taleplerini sordu. eski Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, 4 gündür devam eden duruşma sonucunda kendisinin personeline bu hain darbe girişimine ilişkin emir vermediğinin ortaya çıktığını belirterek, mahkeme heyetine, "Burada yargılanan hiçbir arkadaşım hain değildir. Eğer darbe girişimi başarılı olsaydı o gün emri uygulamadığım için bugün sizlerin değil başka bir hakimin karşısında olacaktım. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

"FETÖ üyeliği suçlaması gururumuzu incitiyor"

Dönemin Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı Erkan Başkanı Orhan Yılmaz da, "Ben terörist ya da vatan haini değilim. Biz sadece tutuklu olduğumuz için meslekten atıldık. Mağduriyetimin giderilmesi için tahliyemi talep ediyorum" derken, dönemin Alay Komutanı Ahmet Yıldırım da "Tutukluluğum sonucu meslekten ihraç edildim. Ben kanunsuz darbeye destek olacak şeklide hiç bir emir almadım emir vermedim. Hazırlık da yaptırmadım. FETÖ üyeliğini kendime ve aileme hakaret olarak kabul ediyor. Benim bu örgütle hiç bir bağlantım yoktur. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

Dönemin Lojistik Destek Komutanı Cumhur Geyik da, "Emir komuta zincirinde o gece suç teşkil edecek bir emri yerine getirmedim. Örgüt üyeliği suçlaması bizlerin gururunu incitiyor. Öncelikle bu suçlamadan aklanmamız gerekiyor düşüncesindeyim. Tahliyemi istiyorum" dedi. Diğer tutuklu sanıklar da tahliye talebinde bulundu.

İki tutuklama bir tahliye kararı

Mahkeme heyeti savunmaları dinledikten sonra tutuklu sanıklardan dönemin Bölük Komutanı Cankat Özdemir'in tahliye edilmesine, tutuksuz sanıklardan dönemin Komando Eğitim Alay Komutanı Ahmet Nazif Şahinoğlu ile 15 Temmuz gecesi 2. Komando Tabur Komutan vekili olan Hüseyin Seçkin Eraslan'ın tutuklanmasına, tüm tutukluların tutukluluk hallerini devamına ve dosyaya ilişkin eksikliklerin tamamlanmasına hükmederek duruşmayı, 25 Mayıs 2017 tarihine erteledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber