Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Kasım 2016 - 16:53 Yorum: 0

Isparta’da Tarım Fuarı açıldı

Isparta'da Isparta Ticaret Borsası'nın koordinesinde 12 yıldır düzenlenen Göller Bölgesi Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı.

Isparta’da Tarım Fuarı açıldı

Isparta'da Isparta Ticaret Borsası'nın koordinesinde 12 yıldır düzenlenen Göller Bölgesi Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı. 27 Kasım Pazar gününe kadar açık kalacak Göller Bölgesi Tarım ve Hayvancılık Fuarı bu yıl ilk kez Gökkubbe Fuar Merkezi'nde yapılıyor. Fuarın dış mekanda fuarın vazgeçilmezleri arasında yer alan traktör ve tarım aletleri sergileniyor. Yüzün üzerinde firmanın katıldığı fuarın açılışına Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile üreticiler katıldı.

Fuarın açılış konuşmalarında Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar , Tarımla sanayileşen Isparta hedefi doğrultusunda gösterdikleri çaba ve emek sayesinde büyük yol kat ettiklerini belirterek, ".İlimiz tarım ekonomisine büyük katma değer ve yenilikler sağladık. Isparta bu notada Türkiye'nin dikkat çeken illerinden biri olmuştur. Fırsatlar kavşağındaki Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesinde son yıllarda yapılan ve büyük istihdam sağlayan yatırımların neredeyse tamamı tarımsal sanayi ile ilgilidir. Isparta'nın verimli topraklarında ve bilinçli üreticilerinin ellerinde yetişen meyveler, sebzeler, bakliyat ürünleri, güller, lavantalar ve hayvansal ürünler bu tesislerde işlenerek daha değerli hale gelmekte ve ilimiz ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Isparta Ticaret Borsası olarak bu durumdan mutluyuz; gururluyuz" diye konuştu

Tarım sektörünün hem ülkemiz hem Isparta için son derece önemli bir sektör olduğunu belirten Vali Şehmus Günaydın, " Bugün tarım sektöründe yaklaşık 20 milyar dolarlık bir ihracat yapıyoruz ama yetmez. Son yıllarda devletimizin ve hükümetimizin tarım sektöründe verdiği destek ve hibeler bu sektörün önünü açmıştır, inşallah önümüzdeki dönemlerde de hem ilimiz ekonomisine hem de ülkemiz ekonomisine bu sektörün çok daha fazla katkı sağladığını hep beraber göreceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi ve protokol fuardaki stantları gezerek, ürünler hakkında bilgi aldı. Göller Bölgesi Tarım ve Hayvancılık Fuarı 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Isparta’da Tarım Fuarı açıldı

Isparta’da Tarım Fuarı açıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber