Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 18 Aralık 2014 - 07:16 Yorum: 0

Isparta'da 'Türkeş' gerginliği

Isparta'da Ülkü Ocakları, Ak Parti'nin Demokrasi Sokağı sergisinde Türkeş'in biyografisine yer verilmesine tepki gösterince gerginlik çıktı.

Isparta'da 'Türkeş' gerginliği

Ak Parti Isparta Gençlik Kolları'na bağlı çalışan Üniversiteli Ak Gençlik (ÜNİAK), Türk siyasi tarihinin önemli isimlerine yer verilen 'Demokrasi Sokağı' adlı sergi açtı.

Kaymakkapı Meydanı'nda düzenlenen sergide, aralarında MHP'nin merhum lideri Alparslan Türkeş de olmak üzere pek çok siyasinin fotoğraf ve biyografisine yer verildi.

Dün sergi alanına gelen Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz ve yanındakiler, Alparslan Türkeş'in fotoğraf ve biyografisinin sergide yer almasını istemediklerini belirterek, kaldırılmasını talep etti.

Duruma karşı çıkan Ak Partili grup ile Ülkü Ocakları üyeleri arasında arbede çıktı. Olay yerine çok sayıda polis ve Çevik Kuvvet ekibi yönlendirildi.

Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun ile MHP İl Başkanı İsa Yalçın da sergi alanına gelerek, uzun süre konuyu tartıştı. Serginin kapanış saatine doğru Ak Parti Gençlik Kolları üyeleri sergiyi topladıktan sonra, yaklaşık 50 kişinin bulunduğu iki grup da olaysız dağıldı.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber