Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 10 Ekim 2016 - 13:23 Yorum: 0

Isparta’nın gelinleri sosyal medyada grup kurdu

Isparta'ya evlenerek başka illerden gelen gelinler sosyal medya üzerinden grup kurdu.

Isparta’nın gelinleri sosyal medyada grup kurdu

Isparta'ya evlenerek başka illerden gelen gelinler sosyal medya üzerinden grup kurdu. Kısa sürede 9 bin üyeye ulaşan grup, her hafta organize olup etkinlik düzenliyor. Grup üyeleri ihtiyaç sahibi kimselere yardım da ediyor.

Isparta'ya gelin gelerek bilmediği bir şehrin çevresine alışmakta zorluk çeken Tuğba Demirdağ, kendisi gibi başka illerden evlenerek gelin gelenler arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla sosyal medya üzerinden Isparta Gelinleri adlı grubu kurdu. Üç ay içinde grubun üye sayısı 9 bini aştı. Grup üyeleri her hafta bir etkinlik düzenleyerek bir araya geliyor. Günümüzde arkadaşlık, komşuluk gibi değerlerin önemini yitirerek, teknolojinin de gelişmesiyle insanların yalnızlaştığına dikkat çeken Demirdağ, "Isparta'ya gelin geldiğimde, yeni bir çevreye alışmakta çok zorluk çektim. Bu yüzden, benim gibi başka illerden Isparta'ya gelin gelenlerin yeni bir çevreye adapte olmasının zor olacağını bildiğimden, gelinleri kaynaştırmak, onlar arasında dayanışma ve yardımlaşma bilincini artırmak amacıyla bu grubu kurmaya karar verdim" dedi.

Her hafta bir etkinlik

Isparta Gelinleri grubu üzerinden organize olarak her hafta bir etkinlik düzenlediklerini kaydeden Demirdağ, "Pikniğe gidiyoruz. Çay partileri düzenliyoruz. Farklı ortamlarda toplanarak keyifli vakit geçiriyoruz. Birbirimizle sohbet etme imkanına sahip oluyoruz. Unuttuğumuz o değerleri bu sayede yeniden kazanmaya başladık. Grup üyeleri arasında çalışan bayanlarımız da var. Ev hanımları da var" diye konuştu.

Muhtaç ailelere yardım

Sosyal sorumluluk dahilinde grup üyelerine yardıma muhtaç ailelerin olduğunu duyurarak, o ailelere yardım ettiklerini kaydeden Demirdağ, "Yine desteklediğimiz, ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz var. Kapımız herkese açık. Elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz. Etkinliklerimize çevre illerden merak edip katılanlar da oluyor. Çok güzel mesajlar alıyoruz. Bu da beni çok mutlu ediyor" dedi.

Grup üyelerinin günlük sorunlarının çözümü noktasında sosyal medya üzerinden fikir alışverişinde bulunduklarını da aktaran Demirdağ, "Hedefimiz grubumuzu büyüterek Isparta'da tüm bayanlara ulaşmak ve onları bu faaliyetlere teşvik etmek. Dışarı çıkmaya fırsat bulamayan, eve kapanmış hanımlarımız bu gruba üye olarak yeni kişileri tanıma, yeni arkadaşlıklar kurma fırsatı bulabiliyor" ifadelerini kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber