Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 19 Nisan 2018 - 16:28 Yorum: 0

Isparta’ya 8 milyon TL’lik güreş alanı projesi

Isparta'da Gökkubbe fuar alanının bulunduğu arazi içerisinde 8 milyon TL yatırım bedeli ile eşi benzeri olmayan kendine has bir güreş alanı yapılacağını...

Isparta’ya 8 milyon TL’lik güreş alanı projesi

Isparta'da Gökkubbe fuar alanının bulunduğu arazi içerisinde 8 milyon TL yatırım bedeli ile eşi benzeri olmayan kendine has bir güreş alanı yapılacağını açıklayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, il genelinde dikilecek olan 1 milyon gül ile şehri açık hava müzesi haline getireceklerini açıkladı. Başkan Günaydın, "Bu güreş alanının bir benzeri daha olmayacak, seçime bir dakika bile kalsa bu alanı yapacağım" dedi.

Isparta Belediyesi tarafından Gökkubbe Fuar alanında 8 milyon liraya mal olacak olan güreş sahasının yapımına başlandı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın düzenlediği basın toplantısında, seçime bir dakika kalsa bile yatırım yapacaklarını söyledi. 50 dönümlük ve üzerindeki Gökkube Fuar alanında 13 bin kişilik tribüne sahip güreş sahası yapılıyor. 8 milyon TL'ye mal olacak güreş sahasında 5 bin metrekare kapalı alanda bulunuyor. 4 buçuk ayda bitecek olan güreş sahasında açık hava aktiviteleri de yapılabilecek

Projeyi basın toplantısı vasıtasıyla kamuoyuna tanıtan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, artık büyük tesisler yaptıklarını söyledi.

"7 milyon ödenek aktaranlar günlerce konuşuluyor, biz bir kalemde 8 milyonluk yatırım yapıyoruz"

Isparta'ya 7 milyon ödenek aktaranların bunu günlerce konuştuğunu kendilerinin bir kalemde 8 milyon liralık yatırım yaptığını ileten Başkan Günaydın, "Bu proje bin yıllık geçmişe sahip güreş sporunu yaşatmak için yapıldı. Fuarları, şenlikleri yapmak için tesisler yapmak gerekiyor. Isparta'yı insan gibi düşünün bu yapılar Isparta'ya değer katıyor. Güreş sahasının üzeri çelik sistemlerle gölgelik olacak. Sevimli, doğaya uygun bir tesis olacak. Sahada oturma alanları betonlaşmayacak. Güreşçiler için ayrı duş salonları, soyunma odaları bulunacak. Dayanıklı bize has bir yapı olacak. Başka bir örneği yok. Etnografya Müzesi de Isparta'ya has bir yapı. Yaptığımız çalışmalar Isparta'ya ait. Bu projeler Isparta'nın projeleridir" dedi.

Isparta, dikilecek olan 1 milyon gülle açık hava müzesi haline gelecek

Kendisinin yaptığı eserlerde Türk kahramanlığının görüleceğini belirten Başkan Günaydın, bir benzin istasyonun ihaleye çıkarılması için 7 ay uğraştıklarını aynı hassasiyeti yapılarda da gösterdiklerini önemli olanın ihalenin vicdana uygun olarak yapılması olduğunu söyledi. Güreş sahası etrafında yürüyüş yolları yapılacağını spor aktiviteleri için alanlar oluşturulacağını ileten Başkan Günaydın, 30 bin adet gül dikileceğini söyledi. Hedeflerinin Isparta'ya 1 milyon adet gül dikmek olduğunu vurgulayan Günaydın, Isparta'yı açık hava müzesi haline getirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber