Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 20 Ağustos 2021 - 12:33 Yorum: 0

İsrail, 40 yaş üzeri için 3. dozu onayladı

İsrail'de, 40 yaş üzerindekilere Covid-19 aşısının 3. "güçlendirici" dozunun uygulanmasını onaylanmasının ardından İsrail Başbakanı Naftali Bennett,...

İsrail, 40 yaş üzeri için 3. dozu onayladı

İsrail'de, 40 yaş üzerindekilere Covid-19 aşısının 3. "güçlendirici" dozunun uygulanmasını onaylanmasının ardından İsrail Başbakanı Naftali Bennett, 3. dozunu oldu.

İsrail'de yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele devam ederken, İsrail Sağlık Bakanlığı'nın Covid-19 Salgını ile Mücadele Koordinatörü Nachman Ash, 40 yaşın üzerindekiler için 3. güçlendirici dozu onayladı. Onayın ardından 49 yaşından olan İsrail Başbakanı Naftali Bennett 3. dozunu oldu.

Aşı olmadan önce açıklama yapan Benett, "Belirlenen kriterlere sahip olan herkesi aşı olmaya çağırıyorum. Hepimizin sağlığı için sorumluluğu üstlenin. Hayatla oynamanın sırası değil" ifadelerini kullandı.

Alınan yeni kararlara göre, daha önce 50 yaşın üzerindekilere açık olan "güçlendirici" dozu, 40 yaşı üzerinin yanı sıra hamile, öğretmen, sağlık çalışanı, bakım evlerinde ve sosyal yardım programlarındaki personel, mahkum, hapishanedeki gardiyan, aşırı kilolu veya diyabeti olanları kapsayacak. 3. dozu almak için 2. aşı dozundan 5 ay geçmiş olmalı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber