Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Kasım 2014 - 09:23 Yorum: 0

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskını

Yalova'da sabah namazı sonrası saldırı protesto edilerek, Mescid-i Aksa ve Filistin için dua okundu

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskını

YALOVA (AA) - Yalova'da sabah namazı sonrasında, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları protesto edildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı yetkilisi Serkan Gümüş, Yalova Merkez Camisi'nde sabah namazı sonrasında toplanan grup adına yaptığı açıklamada, Filistinli Müslümanların en büyük dostunun Türkiye olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Müslüman Filistinliler tarafından sevilmesi ve siyonistler tarafından kötülenmesinin iyi olduğunu belirten Gümüş, "Mescid-i Aksa'yı sürekli gündemde tutalım. Müslümanların dertleriyle dertlenelim. Katliam yapılmasının dışında sıradan günlerde de oradaki Müslümanları düşünelim. Maddi ve manevi olarak kardeşlerimize yardım edelim. Müslümanların en büyük silahı duadır. Dualarımızda kardeşlerimize yer ayıralım. Mescid-i Aksa'nın hür olması ve esaretten kurtulması için Rabbimize dua edelim" diye konuştu.

Mescid-i Aksa'nın tüm Müslümanlar için çok önemli olduğunu ifade eden Gümüş, "Bugün oradaki rejim bir yıkım projesi düşünüyor. Bizim Mescid-i Aksamızı yıkıp sözde onun altında olan Süleyman Mabedi'ni ortaya çıkarmayı istiyorlar. Bunu düşünmekle kalmıyorlar bakanları ve milletvekilleri de açıkça bunu dile getiriyor. Biz bunu gündeme getirmeliyiz. Aksi takdirde yıkılıp gittiğinde kaybeden biz oluruz. Onun için Mecid-i Aksa'ya sahip çıkalım" ifadesini kullandı.

Grup, Mescid-i Aksa ve Filistin için dua etti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber